Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Zgadzam sie, pracuje zawodowo koszac boboczy drog oraz rowy ze skarpami od czerwca do sierpnia po 12 godzin lacznie z sobotami uzywamy tylko wykaszarek Husqvarna...
Nie twierdze ,że Bosh , Makkita i inny profesionalny sprzęt jest do D... . Sam kiedys sporo poracowałem De Waltem i Kress-em . Musze przyznać ,że był to dobry sprzet ale też miał swoje felery W De Walcie raz na miesiąc padały wyłączniki lub spinki do nich . W kresie 2 razy padł przełacznik obrotów. Jedynie Hilti pracowała bez problemów . Dlatego nie twierdze ,że markówki sa idealne i tylko markówki - owszem wytrzymują duzo więcei i tyle . Tylko dlaczego teraz rproducenci jak kupujesz na fakture na firme dają tylko 6 -12 miesięcy gwarancji ?
Trzymaj się i Zacznij Jeździć w końcu na te Ciężkie Budowy do pracy a nie przesiadujesz ciągle na necie... bo kto będzie testował nasz sprzęt !! :) głowa do góry i nie bierz zbytnio do bani
Nie wgłębiając się w powyższe przepychanki opiszę szlifierkę kątową 1200 W firmy parkside (tarcze 125 mm), cena 99 zł. Co na minus: - sztywniejący kabel zasilający (tak jak w tanich urządzeniach z marketu, u ojca stary no name a kabel mięciutki) - grzejąca się przekładnia zębata a przez to obudowa aluminiowa wrzeciona zawsze po 10 minutach ciągłej pracy jest dość ciepła, żeby nie powiedzieć gorąca ( w bardzo starej szlifierce kątowej ojca (firma nieznana mi) o mocy ponad 2 kW coś takiego nie jest obserwowane). To że przekładnia się grzeje oznacza (chyba), że coś nie jest tak, chyba, że w moim egzemplarzu ktoś zapomniał ją nasmarować). Tak czy siak wada. Z tego wynika też plus, przekładnia nie jest plastikowa jak w tanich market-owych egzemplarzach. - tarcze parkside są beznadziejne, szczerbią się niesamowicie, słabo tną. Tarcze CHRONOPOL o niebo lepsze! Co na plus: - ciężar (jest cięższa od zielonego bosh-a, być może wynika to pośrednio z mocy - długi kabel 4m - solidny klucz do odkręcania tarcz (nie gnie się przy byle okazji), solidna osłona zabezpieczająca tarczę, o niebo lepsza niż w tym bosch-u (bo tego też mam jako zapasowy) - regulacja obrotów (ja nie używam) Produkt jest jak najbardziej chiński. Makitę też robią w Chinach i o niczym to nie świadczy! Do tej pory szlifierka przepracowała z 1,5 h ciągłej pracy i poza kiepskimi tarczami, tym kablem nic mnie nie denerwuje. Dodatkowo aluminiowa obudowa jest dość ciepła (w zielonym boch-u też jest ciepła, ale mniej). Przy dużych szlifierkach (pomoc powyżej 2kW) efektu grzania brak, być może dlatego, że prędkość obrotowa jest 2x mniejsza (pracowałem na makita, bosch no i ten no-name ojca) Czy inne małe szlifierki też się grzeją przy przekładni? Proszę o Wasze opinie, gdyż pracowałem tylko z dużymi szlifierkami.
Tak poza tematem do pewnych osób, bawcie się dalej. Ja wolę pracować;] - tyle, bo dalsza dyskusja mija się z celem. I cwaniaczku ukrywający się za każdym razem pod innym nickiem, moja wiertarka zrobila steki otworów, a nie pare, zrobiła dwa remonty plus prace działkowe, ma już trzy lata. Co do wypowiedzi John'a;) - Tak to że korpus przekładni grzeje się to norma, Do tego między innymi służy, ma odprowadzać ciepło. Ale nie powinna grzać się zbyt szybko, to może być objaw zbyt słabej wentylacji. To dość częste w kątówkach amatorskich, gdzie desin lub prostota wykonania jest ważniejsza od badań dotyczących przepływu powietrza w narzędziu(kolejna różnica z narzędziami profi;)) W wielu katówkach po prostu robi się jakieś otwory, nie zwracając uwagi na to czy dobrze wyprowadzają gorące powietrze z wewnątrz maszyny. - Więc w przypadku tej szlifierki to szybkie grzanie głowicy aluminiowej pewnie jest związane z wszystkimi trzema czynnikami: 1) Złe odprowadzanie ciepła(geometria wylotów) poprzez otwory wentylacyjne 2) Moc szlifierki(zbyt mały wentylator) 3) Brak lub złej konstrukcji metalowe elementy, które dodatkowo odprowadzają ciepło. - Aha w tanich marketowych katówkach nie ma plastkiowych przekładni;] są takie same metalowe. Nie mylić przekładni z wentylatorem.
Do Szanownego Forumowicza JK. Jak mam Ciebie szanować w rzeczowej rozmowie jak ja do Ciebie zwracam się: *Szanowny Forumowiczu JK. *Ty *Tobie PEŁEN SZACUN - KULTURA W ROZMOWIE !!! A Ty do mnie walisz na: *ty (z małej) tej zasady nawet w podstawówce uczą - jak do małego chłopca... Normalnie na ulicy gościowi co mnie lekceważy, daje jedno ostrzeżenie "że nie ładnie tak rozmawiać" a później kończę rozmowę na dwa sposoby... P.S. *Głównym czynnikiem wytwarzania się temperatury jest zawsze TARCIE!!! W przekładni urządzenia. Na wskutek źle dobranego smaru, lub złej jakości materiału z jakich jest wykonana *tu* przekładnia ślimakowa, czy kątowa. *Dalej kwestia silnika *Kolejne rozwiązania techniczne -chodzenie Do Kolegi co ma wątpliwości do szlifierki. Proponuję, aby najpierw rozkręcił przekładnie i zobaczył co tam "małe rączki" napakowały. Często jest to zwykły gęsty tawot, który jest już na ścianach obudowy a nie na przekładni - daj rzadki smar, podobny jaki się daje w kosach spalinowych. Wszystko się grzeje, spoko luz! Może małą szlifierkę zbytnio wciskasz w materiał, bo oczekujesz od niej wydajności jak u dużej? pozdrawiam
Posłuchaj rady;] - rozmawiasz z człowiekiem inteligentnym a nie burakiem ze wsi, ja umiem wyczuć czyjąś pogardę i cynizm w wypowiedzi. Więc pisać z wielkiej litery to możesz do chłopa z pod butki z piwem, aby okazać swoją wyższość. Ale nie ze mną. Twój cały szacunek do mojej wypowiedzi jest w treści a nie w zwrotach: "Ty " - nawiasem mówiąc na bardziej cywilizowanym zachodzie świata, pisanie do kogoś w dyskusji z wielkiej litery oznacza brak szacunku i traktowanie drugiej strony jako niższej. Więc więcej Kultury okażesz pisząc swój nick jaki masz od początku pisania tutaj, bo jakbyś nie był tak wylewny w swojej ocenie moich wypowiedzi, to powstrzymałbyś się od komentarzu odnośnie mojej wiertarki AEG, bo o serwisowaniu jej wspominałem przynajmniej pół roku temu, więc doskonale znasz moje zdanie. (widać tylko kilku ludzi pisze tutaj swoje zdanie pod swoim nickiem, reszta zmienia je co chwile aby stworzyć złudzenie, że jak wielu jest przeciw). Po drugie jakbyś szanował mnie i moją wypowiedź, to byś nie ironizował na temat kilku otworów zrobionych moją wiertarką AEG. Bo mijasz się z prawdą po drugie nie możesz mieć zielonego pojęcia o tym co i ile ją zrobiłem. Także Szanowny Forumowiczu o niewiadomym nicku... więcej kultury a nie pozorów, bo Polak to potrafi najlepiej.
Witam Panie J.K. Ja tego tematu z jakąś tam AEG nie poruszałem, jesteś w błędzie! Twa "teoria spisku" że na tym forum piszesz tylko Ty i ja ( z tym że ja zmieniam zawsze swoją nazwę) jest bynajmniej dziecinna. Cytat: "Po drugie jakbyś szanował mnie i moją wypowiedź, to byś nie ironizował na temat kilku otworów zrobionych moją wiertarką AEG. Bo mijasz się z prawdą po drugie nie możesz mieć zielonego pojęcia o tym co i ile ją zrobiłem." Człowieku, ja trafiłem tu zupełnie przypadkowo ok tygodnia temu, jak szukałem jakiś informacji związanych ze sprzętem z Lidla i to cała "teoria spisku" W śród wielu wypowiedzi znalazłem i Twoje, które mnie nie zainteresowały jako pomoc techniczna, ale zirytowały sposobem Twej wypowiedzi. Jest wielu na tym forum, których zwyczajnie denerwujesz, lub nudzisz.... ? Co do używania w piśmie zwrotów bezpośrednich pisanych z DUŻEJ LITERY do osoby drugiej- jesteś w błędzie. Jak sam piszesz to Twoja sprawa, możesz pisać nawet imiona z małej. Mnie w domu nauczono, później w szkołach; że należy zawsze pisać tego typu zwroty z DUŻEJ LITERY, nawet jeśli się z kimś nie zgadzam...! Sam masz kolejny przykład swojej butności, że nie dopuszczasz żadnej krytyki pod Swoją Osobą - nic Ci nie można wytknąć. Ktokolwiek skrytykuje Ciebie, to jest wróg nr 1! Proponuję Tobie -jeśli mogę, zmień swoją nazwę na nową i bądź świeżą fajną osobą na forum. pozdrawiam i wyluzuj
Trafiłeś tu przypadkiem? To czemu służyła ta ironia odnośnie mojej wiertarki? W takie przypadki to ja nie wierze. Po drugie jakbyś łaskawie zauważył, powiedziałem tylko swoją opinię i To ty zacząłeś głupawą przepychankę. Nie podoba ci się że mam inne zdanie? Twoja sprawa i to ty wyluzuj. Jeśli nie pojmujesz róznicy miedzy pracą narzędziem a majsterkowaniem to też twoja sprawa i strata pieniędzy. I jeśli cię tak dobrze uczono w szkole to pewnie wiesz, że piszemy z wielkiej litery a nie dużej;] - ot taka mała dygresja. A to że komuś się nie podoba, że mam swoje zdanie na temat i potrafie w mniej chamski sposób go bronić, to nie moja sprawa. Nikt tutaj nie pisze żeby go lubić, to forum do wymiany opinii.. A to że pewne osoby tutaj nie lubią mnie, bo ironia nie jest ich mocną stroną w dyskusji, mam to akurat głęboko gdzieś. Są tutaj osoby które między wierszami potrafią dostrzec sedno sprawy i zdecydować o wyborze narzędzia itp... I jakże to smiesznie brzmi, gdy osoba która krytykuje innych, narzeka że jej oponent nie lubi krytyki. Wiesz jak ja to nazywam? Dwulicowym cynizmem, tak, oskarżasz mnie że nie lubie krytyki, choć sam na takową zareagowałeś ostro przycinkami. Jak to mówią przyganiał kocioł garnkowi;) Więc przestań się spinać i wrzuć na ten swój luz. A ja swojej "nazwy" nie zmienie, nie muszę, mam stałe i niezmienne poglądy i nie wstydze się tego, jak co niektórzy tutaj. Choć może ty masz to gdzieś, ale masz u mnie jednego plusa też, w końcu cynizm to oznaka inteligencji.
Zapraszam na oddzielny wątek, a ten kto chce komuś nawrzucać niech tu zostanie. http://www.narzedzia.com.pl/Forum/Opinie-o-narz%C4%99dziach-firmy-PARKSIDE-z-Lidl-17580.html#last Pozdrawiam, John Doe
Dobry pomysł kolegi "John Doe" ! W 100% Popieram.
www.narzedzia.com.pl/Forum/Opinie-o-narz%C4%99dziach-firmy-PARKSIDE-z-Lidl-17580.html#last
akurat do mercedesa to złe porównanie bo to jest właśnie szajs teraz o wiele bardziej niezawodny jest Fiat na którego tak wszyscy "jadą" na forach.
Witam np: wkretarka parkside PABS 10,8 A1 została przetestowana prze zemnie : na dzien dziejszy mogę powiedziec że aku są PORUWNYWALNE DO makita DF330d , jesli chodzi o same narzędzie to padocho na maxa główka futerka tam gdzie przychodzi bit jest tak wyrobiona że lata we wszystkie strony chodzić jeszcze chodzi ale długiego żywota jej nie wruże zastosowana była do lekkiej -profesjonalnej roboty na budowie- nie wytrzymała. Plus tej wkrętarki jak pisałem akumulatory bardzo dobże wykonane trzymają znakomicie jak za takom kase ... narzedzie chodziło na budowie około 2 miesiecy
zakupiłem dziś opalarkę mam nadzieje ze posłuży w końcu tylko 15 okien do oczyszczenia i pomalowania
Moim zdaniem opalarka jest dość starannie wykonana (kopernass), jest lekka, w miarę zgrabna, jednak nieco zbyt duża (zbyt obszerna). Plusem jest 4-ro metrowy kabel zasilający VDE H05RR F 2x1mm^ (życzyć by sobie taki w wiertarkach), minusem jest prosty wyłącznik w systemie I-0-II (korzystniejszy 0-I-II). Silnik pracuje cicho z przyjemnym świsto-szumem. wymiary 260 x 200 x 85 (55 przed dyszą) waga 600g (900g z 4m przewodem)
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.