PARKSIDE

Do ostatniej strony »
G
Pomysłowy_Dobromir 2011-05-11 10:15

Re: PARKSIDE

tomek

zdjęcia wyglądają identycznie. Ja wywierciłem na razie DWIE dziury 6 aby tylko przetestować czy sprzęt działa. I działa, wszystkie funkcje OK.

Co do mocy przeczytaj to http://www.narzedzia.com.pl/Forum/Pierwsza-pomoc-przy-SDS-WA%C5%BBNE-ETPA-2009-17239.html#last

G
kokpit 2011-05-11 13:48

Moja młotowiertarka zostaje. Co dziwne, z przejściówką ma ledwo zauważalne bicie, natomiast z wiertłem sds+ wyraźniejsze, jednak znika przy wierceniu z udarem. Sprzęt chyba jest OK.
Pozdrawiam wszystkich niepewnych:)

G
manio_rns 2011-05-11 21:25

Witam.
Wczoraj oddałem do reklamacji. Ciekawe co napiszą w odpowiedzi i ile czasu im zejdzie.
Pozdrawiam szczęśliwych posiadaczy :p

G
Tom 2011-05-11 21:49

W dniu rozpoczęcia sprzedaży, ok. godz. 7.00, nabyłem powyższy sprzęt. Po powrocie do domu, stwierdziłem uszkodzenie uchwytu SDS (nie można było unieruchomić wiertła). Tego samego dnia ok. 17.00, udało mi się wymienić narzędzie na wolne od wad.
Jeszcze nie używałem....

G
fdominik 2011-05-11 22:40

gamoniu !!! wiele sznujaych sie firm robi w nastepujay sposub ma towar markowy ktory sprzedaje za xxxxxxx i produkuje ten sam towar pod inna nazwa dla sieci sklepowych a cena jest tylko inna bo markowy towar na sklep jest brany w ilosci 2 szt np. a siec sklepow bieze za gotowke i dotego 3 tiry wiec nie mow o podrubach

G
apollo 2011-05-11 22:59

Witam.
Wczoraj oddałem do reklamacji. Ciekawe co napiszą w odpowiedzi i ile czasu im zejdzie.

Dłuuugo! Prawdopodobnie napiszą, że urządzenie jest sprawne i też będziesz szczęśliwym posiadaczem;)

G
Polak 2011-05-12 08:16

Witam.

Dłuuugo! Prawdopodobnie napiszą, że urządzenie jest sprawne i też będziesz szczęśliwym posiadaczem;)

Oj nieuku , popraw się ....ortografia,ortografia,ortografia...

G
Marcin 2011-05-12 10:01

Witam
Tez mam podobne bicie, dzwonilem do serwisu gwarancyjnego. W odpowiedzi uzyskalem ze taka natura uchwytu SDS+.
Po pracy pozycze od kolegi mlot Hilti z SDS+ i porownam

G
apollo 2011-05-12 13:37

Witam.

Oj nieuku , popraw się ....ortografia,ortografia,ortografia...

G
apollo 2011-05-12 13:40

[Oj nieuku , popraw się ....ortografia,ortografia,ortografia...

Niby co z tą ortografią? Proszę o poprawienie mnie.

G
Polak 2011-05-12 15:36

Sorry ale chodziło o gościa co napisał te wypociny ...cyt."gamoniu !!! wiele sznujaych sie firm robi w nastepujay sposub ma towar markowy ktory sprzedaje za xxxxxxx i produkuje ten sam towar pod inna nazwa dla sieci sklepowych a cena jest tylko inna bo markowy towar na sklep jest brany w ilosci 2 szt np. a siec sklepow bieze za gotowke i dotego 3 tiry wiec nie mow o podrubach"

G
montar_1 2011-05-12 21:22

Ocena

Najwięcej krytykują owe sprzęty osoby które kupiły sobie Boscha czy Metabo itd. za 600-1200zł i nie mogą się z tym pogodzić, że ktoś inny wydał 200zł i ma to samo tylko innego koloru.
Wiadomo nie od wczoraj że ok.65% ceny tylko cena za markę "logo" ...!

Ja kupiłem sobie wkrętarkę Boscha za prawie 500zł (bajera, mała i full wypas) -moje marzenie się spełniło! Korzystałem z niej prawie 2 lata to baterie padły a po 3 latach to już praktycznie wkręcanie odbywało się z podpiętą ładowarką... za prawie 500zł ???
Taki super markowy i leży teraz w piwnicy pod regałem bo mi szkoda go do śmieci wywalić!!!

Następnie kupiłem w Castoramie wkrętarkę SPARKY za 199zł i po korzystaniu z niej już prawie 2lata (pracuje ona czasem nawet na budowie a Bosch lekko bo było szkoda) jednoznacznie stwierdzam że Bosch nie umywa się do tej co mam obecnie!

Kupiłem z Lidla ze trzy elektronarzędzia i nawet z Biedronki (kątówki) nie mam nic im do zarzucenia pracują z pełnym przeznaczeniem a nawet gorzej bo ich mniej żal, jak spadną czy się porysują i DZIAŁAJĄ TAK JAK MA BYĆ!

Wszystko zależy od osoby korzystającej z nich jak wie do czego one służą i jak należy ciąć kątówką ( z jaką siłą) i jak wiercić czy mieszać beton, to owe narzędzia pięć razy zarobią na siebie...

Pozdrawiam wszystkich użytkowników narządzi mniej rozreklamowanych - nie dajmy się zwariować to tylko narzędzia!?

G
Pomysłowy_Dobromir 2011-05-13 23:43

Myślę że można się zgodzić z powyższym wpisem.
Moja ocena młotowiertarki z Lidla jest jak najbardziej pozytywna. Wywierciłem około 30 dziur wiertłem 6 z zestawu i tylko w jednym miejscu coś w ścianie nie pozwoliło na wywiercenie dziury. Być może innym wiertłem inną wiertarką dało by się przebić przez to coś ale tutaj dałem sobie spokój.
Za kilka dni użyję 8 i 10. Używałem nawet tego wynalazku przeciw pyłowi prosty patent za który kilka złotych trzeba dać tutaj mamy go za FREE.
Pytanie ktoś kupił smar do SDS ? Już w trzecim sklepie słyszę że się skończył :)

G
manio_rns 2011-05-14 09:50

Witam ponownie:)
Czy będę długo czekać czy też nie, ale jak się będzie opłacać to już dobrze - powiedzmy wymienią na nowy bez tej wady lub naprawią ewentualnie oddadzą w takim samym stanie jak otrzymali płakać nie będę :). W tej chwili nie potrzebuję młotka więc próba nie strzelba...
Co do wypowiedzi wyżej pewnie macie rację. Każdy kombinuje jak może.
Rynek jest tylko jeden i od wieków już te same zasady obowiązują.
Pozdrawiam.

G
bob 2011-05-14 14:02

Każdy, kto twierdzi, że nie ma różnicy pomiędzy narzędziami z biedronki, a narzędziami profi nie do końca wie co mówi, albo nigdy nie pracował porządnymi narzędziami.
Biedronkowy sprzęt wymięknie przy pierwszym spotkaniu ze zbrojeniem w murze i w najlepszym wypadku skończy się na złamaniu ręki. Wiertarka profi będzie miała 100x lepszą kulturę pracy - proponuje sprawdzić w prosty sposób: marketową wiertarką i sprzętem profi wywiercić otwór w otynkowanej ścianie. Zobaczycie jak bardzo różnią się brzegi otworów.
Ja rozumiem, że nie każdego stać na młotowiertarkę za 1200 PLN, ale to nie znaczy, że trzeba pisać takie bzdury, że to i to to tak naprawdę jeden ch...j. Od droższego narzędzia oczekuje się czegoś więcej, ale nie znaczy to, że akku Boscha wytrzymają 7 lat, bo kosztuje 500 PLN a nie 200 PLN.
Różnica między amatorem, a profesjonalistą jest taka, że ten drugi nigdy nie pozwoli sobie na przycięcie na wiertarce 300 PLN, bo to wstyd i ryzyko. Jak się spierdzieli podczas roboty, to masz kłopot, bo trzeba na szybko kupić coś nowego. Ponadto profesjonalista kupuje narzędzia średnio 40% taniej, bo 1) odlicza VAT, 2) wrzuca sprzęt w koszty, co daje obniżenie podstawy opodatkowania. Ot, cała filozofia.

1 ... 14 15 16 ... 62