Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Zgadzam sie, pracuje zawodowo koszac boboczy drog oraz rowy ze skarpami od czerwca do sierpnia po 12 godzin lacznie z sobotami uzywamy tylko wykaszarek Husqvarna...
Oczywiście tak się stanie. W okolicach środy - piątku jak tylko zrobię nią kilkanaście / kilkadziesiąt dziur zdam w miarę wyczerpującą relację na temat pierwszych wrażeń z pracy tym urządzeniem. Problem jest tylko w tym, że porównać tego z innym renomowanymi urządzeniami będzie ciężko i wrażenia będą subiektywne z racji braku mojego doświadczenia. Spróbuje użyć wierteł tych z zestawu i być może jakiś markowych, oraz tej przejściówki na wiertła cylindryczne którą tam dodają.
co to jest "puka"
Byłem dzisiaj w Lidlu, zakupiłem sobie szlifierkę i w czasie gdy czytałem opis na pudełku( 3-4 min) poszły trzy włomowiertarki z około 10 wystawionych a była dopiero dziewiąta godzina!!! Jeno pudełko było otwarte i sprawiała wrażenie całkiem niezłe. Czekam na wrażenia użytkowników którzy ją zakupili. pozdrawiam
Zakupiłem właśnie to "cudo" i pierwsze wrażenie robi całkiem całkiem. Gorzej sytuacja wygląda gdy się założy wiertło. Nie jest idealnie spasowane, daje się wyczuć luz (poprzeczny). Wiertarka udarowa Parksaid, którą posiadam jest pod tym względem idealna - żadnych odchyleń przy pracy. Może już taki urok młotowiertarek a może te wiertła nie są dopasowane. Uchwyt (przejściówka) na klasyczne wiertła wydaje się być zamocowany bardziej stabilnie. Tak czy inaczej do kucia i wiercenia w ścianach w których nie da rady 850-tka, na pewno się przyda. Do precyzyjnego wiercenia nie zamienię starego Parkside'a na nic innego. Rzeczywiście w papierach jest: "Einhell Germany AG".
Witam, kupiłem młotowiertarkę z lidla dzisiaj, niestety jutro oddam i odbiorę pieniądze .Po włożeniu wierteł czy też dodatkowego uchwytu wiertła kreślą elipsy. Nie wiem co jest nie tak, ale na pierwszy rzut oka widać jakie to wszystko krzywe i niedopasowane. Szkoda kasy.
Też kupiłem dzisiaj młotowiertarkę Parkside w Lidlu i po uruchomieniu jej z dodatkowym kompletem wierteł (też z Lidla) mam wrażenie jakby wiertła były krzywe lub uchwyt SDS krzywo zamontowany. Cała młotowiertarka delikatnie drży na wysokich obrotach i w porównaniu ze zwykłą wiertarką za 70zł z marketu mam wrażenie jakby wibrowała. Czy ktoś ma podobne doświadczenia ? Czy to jest urok młotowiertarek czy też trafiła mi się taka "szczęśliwa" sztuka? A może to wina wierteł? W końcu 35 zł za 11 wierteł to raczej niewiele i gdzieś producent musiał zaoszczędzić...
no właśnie, jak to jest czy ktoś może wytłumaczyć? Taka specyfika czy raczej wada. Chodzi o bicie wierteł sds na boki, tak samo z dodatkowym uchwytem i zwykłymi wiertłami
Po przeczytaniu powyższych wypowiedzi sprawdziłem dokładnie moją młotowiertarkę i faktycznie uchwyt SDS+ jest chyba źle zamocowany lub spartolony już na etapie produkcji. Przy wierceniu jest delikatnie "wesoła". Jest to chyba felerna partia.
Wysiliłem się trochę i poszperałem w necie. Wychodzi na to, że uchwyty SDS+ z założenia muszą mieć delikatny luz. Jak by go nie miały, istnieje ryzyko zakleszczenie wiertła czy dłuta. Już miałem oddawać młotek ale może nie jest tak źle jak wygląda. Może jakiś fachowiec co pracuje z lepszym sprzętem by się wypowiedział.
a spróbujcie zamontować uchwyt na zwykłe wiertła plus wiertło - u mnie przynajmniej [ja się nie znam na sprawach technicznych, nie wiem czy tak ma być czy też nie] wg mnie nie da się tym wiercić precyzyjnego otworu, nie chce mi się wierzyć że tak ma być z założenia, drobne odchylenia jestem w stanie zaakceptować ale tutaj "bije na boki" i to konkretnie, decyzji nie zmienię jutro oddam i więcej nie kupię,
A mozna oddać zakupiony towar w Lidlu bez podania przyczyny? Są jakieś warunki?
Oddać bez podania przyczyny można tylko towar zakupiony online czyli w e-sklepach. Taki wymacany w sklepie trzeba oddać na gwarancje, najwyżej dadzą nowy lub jak im się nie będzie chciało to zwrócą kasę. Albo skorzystać z rękojmi co do nie utrzymania paramentów lub wady ukrytej w tym wypadku duży luz na uchwycie sds+ który utrudnia lub uniemożliwia prace...
Kupiłem wczoraj rano młotowiertarkę i wieczorem oddałem. Uchwyt do wierteł maił bicie, nie działały obroty w lewo. Wydaje mi się, że dużo lepsze narzędzia dla Parkside robi Kompernas, a nie Einhell.
Wczoraj zakupiłem w/w młotowiertarkę i po przeczytaniu waszych opini na forum postanowilem dzisiaj porównać ją z moim pożyczonym boschem. Poza innym dźwiękiem pracy obie zachowują sie podobnie .Opisywane luzy ,bicia itp są w obu niemal identyczne .Powierciłem kilka otworów w betonie i moj egzemplarz pozostał w domu
Witam, czy to jest ten zestaw? http://www.lidl.de/media/product/0/0/1/7/8/1/3/5ba6be86-023e-4b62-a959-e1e466e7687c.jpg http://www.lidl.de/media/product/0/0/1/7/8/1/3/5ea2392c-7fa1-42b0-8058-6dcc01f73e8b.jpg Technische Daten: Leistung: max. 1.050 W Schlagstärke: 2,2 J Drehzahl: 0–1.100 min-1 Schlagzahl: 0–5.100 min-1 Bohrleistung in Metall: ca. 13 mm Bohrleistung in Beton/Stein: ca. 26 mm Bohrleistung in Holz: ca. 40 mm 2.2 J to chyba przyzwoicie?
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.