narzędzia firmy coval

G
mark 2011-06-09 18:58

narzędzia firmy coval

jakie macie opinię na temat narzedzi coval, ponieważ ja mam jak najgorsze, grzechotka profesjonalna 72 zębów okazala sie bublem,po miesiącu urzytkowania rozleciała się ,

G
maniek990 2011-06-10 23:32

Re: narzędzia firmy coval

uważam że sprzęt ogrodniczy - sekatory to również porażka. NIE POLECAM!!!

G
wroj 2011-06-13 13:19

Kiedyś kupiłem sobie taki zestaw nasadek z 2 grzechotkami Coval. Generalnie jestem zadowolony. Dodam jedynie, że używam tego amatorsko i dość sporadycznie więc nie wiem jak by się sprawdziło w użyciu profesjonalnym.

G
no to jak 2011-10-28 00:20

Jak z tymi kluczami jest w końcu? Do tej pory były chwalone a teraz jakość im się popsuła? Sam je kupiłem po przeczytaniu opinii na tym forum a teraz okazuje się że to błąd?

G
PanFleks 2011-10-28 01:06

Szczerze mówiąc nie wiem, jak ludzie pracują tymi kluczami, że okazują się bublem...;-)

Ja mam zestaw ze zdjęcia poniżej. Używam od 1,5 roku, wykorzystuję przy pracy w aucie. Nie robię tego zawodowo, ale oprócz aut mojego i żony klucze czasami "zasmakowały" także w pozostałych autach w rodzinie ;-)

Oczywiście podstawą przy każdym zestawie kluczy jest rozsądek (który przejawia się, np. tym, że nie żenimy grzechotki z półtorametrową rurą ;-)). Nasadki (szczególnie te na 1/4 cala) wyglądają na pierwszy rzut oka lichutko, ale sprawdzają się w pracy całkiem dobrze.

PS Nasadki testowałem także z kluczem udarowym...

Zdjęcia

G
ZetDe 2013-04-11 18:56

Jeśli ktos potrzebuje narzędzia, aby pochwalić się nimi znajomym, to polecam. Wygladają solidnie i efektownie. Jesli potrzebuje do normalnej pracy to ponizej widać młotek 3 kg po kilkukrotnym wbiciu klina rozłupujacego fiskars w czasie rąbania drzewa do kominka. Mniej niz godzina szkolenia, że "covol" to super bubel kosztowała mnie 42 zł.

Zdjęcia

G
Amator 2013-04-17 19:29

Posiadam zestaw covala 150 el i 25 częściowy zestaw kluczy płasko-oczkowych. I szczerze powiedziawszy jestem zadowolony. Używam do naprawy aut rodzinie i znajomym tak amatorsko, a także w domu. Jedynie pękła mi nasadka z imbusem 6 na 1/4. Ale to dlatego, że próbowałem odkręcić mocno zapieczoną śrubę bez odrdzewienia przy użyciu 50cm rurki. Nasadki są bardzo wytrzymałe i klucze płasko oczkowe również. Mogę z czystym sumieniem polecić.

G
user 2013-08-04 19:55

Za dobra frma to nie jest. Nasadki ze słabego materiału - odkształcają się przy intensywnym użytkowaniu, bity tx- porażka, przy użyciu tx8 (czyli malutkie śrubki np w dysku) zrobił się z niego świderek-dosłownie. Nie polecam, jest to zły zakup. lepiej odżałować parę stówek więcej i kupić na starcie lepszej jakości narzędzia i zaoszczędzić sobie nerwów nawet przy amatorskiej pracy

1