Narzędzia DWT - wiertarka bezudarowa BM-300

G
PanFleks 2011-03-22 00:10

Narzędzia DWT - wiertarka bezudarowa BM-300

Miałem okazję przetestować wiertarkę bezudarową DWT. Marka zapewne znana niektórym z Was, ale w sieci mało informacji na jej temat, a jeśli już to jest to bardziej teoretyzowanie. Wiertarka na pierwszy rzut oka robi naprawdę bardzo dobre wrażenie, testy pokazały, że sporo zniesie. Środek oczywiście w pełni łożyskowany, żadnych tulejek i innych bzdur. Producent dodaje 4-letnią gwarancję na narzędzie, wykonanie i praca wiertarki nie budzi zastrzeżeń. Pamiętajmy, że mówimy tutaj o półce DIY, moim skromnym zdaniem jest to sprzęt warty swoich pieniędzy - śmiem twierdzić, że w tym segmencie jest to rewelacja.

Jeśli ktoś ma ochotę skomentować lub dodać coś od siebie o narzędziach DWT - zapraszam do dyskusji.

Zdjęcia

G
Maariusz 2011-03-22 20:00

Re: Narzędzia DWT - wiertarka bezudarowa BM-300

Dobrze że poruszyłeś temat o tej marce elektronarzędzi. Ja już nie raz pisałem na forum o niej ale bez specjalnego odzewu. Dzisiaj właśnie dotarła do mnie szlifierka prosta DWT GS 06-27LV zakupiona na A... dla mojego kolegi. Sprzęt pobieżnie sprawdziłem i uważam, że jest wart wydanych pieniędzy. Parę lat temu miałem szlifierkę mimośrodową, ale sprzedałem bo nie nadawała się do mojej roboty. Znajomy ma ją do dzisiaj.

G
PanFleks 2011-03-22 20:23

Maariusz - to pewnie dlatego, że dla większości z nas chińszczyzna jest niewiele warta. Sporo w tym winy importerów, którzy zalali rynek naprawdę tandetnymi rzeczami. Pocieszające jest to, że zdarzają się perełki. Moim zdaniem warto pisać o tych narzędziach, bo dzięki temu będziemy więcej wiedzieli o ich ewentualnych wadach.

Widziałem w ofercie DWT fajną kątówkę na 125 mm z regulacją obrotów, za niecałe 200 PLN - jak ją zdobędę, to także napiszę parę słów.

G
Maariusz 2011-03-23 07:29

DWT jest własnością Szwajcarów, którzy zlecają produkcję bodajże trzem chińskim firmom. Technologia, więc może pochodzić z Europy lat dziewięćdziesiątych. Tak samo robi Makita z marką Maktec. To jej elektonarzędzia z ubiegłego wieku w tylko w innym kolorze.

G
Bel-ami 2012-02-20 03:17

Pytanko do PanaFleksa: czy wpadło Panu w ręce coś jeszcze z stajni DWT? Test wiertarki uważnie przestudiowałem, ale może jeszcze z jakimiś innymi elektronarzędziami tej firmy miał Pan okazję popracować? Pytam o ogólne odczucia względem jakości, kultury pracy itd. Jeżeli są jakieś uwagi, poza zawartymi w teście na blogu to chętnie przeczytam. Szukam informacji na temat tej marki, bo zainteresowała Mnie ostatnio jedna z ich szlifierek mimośrodowych EX03-125 V. Potrzebna mi do domu, a nie do pracy zawodowej, tak więc nie zamierzam nawet oglądać się za czymś z górnej półki, bo w życiu nie wyrobi u Mnie tylu roboczogodzin aby miała okazję się choćby nagrzać taka "drogomarkowa" szlifierka. Pozostałych użytkowników elektronarzędzi DWT też uprzejmie proszę o pomoc, może ktoś akurat ma na stanie tą szlifierkę. Będę wdzięczny za wszelkie opinie użytkowników (powtarzam dwa razy żeby wszyscy zrozumieli, że nie szukam rady teoretyków czy ludzi którzy kiedyś stali w sklepie dwa narzędzia dalej od DWT), czy warto się w ogóle interesować narzędziami DWT, czy lepiej tak jak w moim przypadku zainwestować w piwo z kolegami i każdemu dać po kilka arkuszy papieru ściernego:)

1