Naprawa w Hilti?ZASTANÓW SIĘ 2 RAZY

G
siwy 2011-10-14 10:48

Naprawa w Hilti?ZASTANÓW SIĘ 2 RAZY

Posiadam szlifierke Hilti 125-s.Po 2 latach oddałem do serwisu koszt naprawy 550zł.Zrezygnowałem i oddałem do zwykłego serwisu.Przeczyścili i wymienili szczotki koszt naprawy 80zł.Z kąd mają takie ceny szok przegięcie na całej lini nie polecam.Mam więcej sprzętu Hilti ale chyba żle wybrałem jeśli chodzi o serwis.Posiadamdalmierz Pd32,młotek TE-30C.WKRETARKI SF-151.

G
JK. 2011-10-14 16:42

Re: Naprawa w Hilti?ZASTANÓW SIĘ 2 RAZY

Ha, to normalne i starndarowe w hilti, chcesz mieć dożywotnią gwarancję na dostępność części? Chcesz narzędzie na długie lata ostrej pracy? To wybierasz hilti, w tym tkwi cała filozofia hilti oraz ich wytrzymałość. To dość proste, zasada w hilti:
- zużyłeś szczotki, płacisz za szczotki, za robociznę, za czyszczenie, za konserwację za wymianę podzespołów, które mają widoczne ślady zużycia! Ciesz się że nie naprawili ci i kazali zapłacić, bo też tak robią bez zgody właściciela. Ot jak wymienią ci jakaś zębatkę, coś jeszcze to powstaje ci taka cena. Przez to koszt rośnie ale narzędzie hula dłużej na nowych częściach! Coś za coś, inny serwis naprawi ci tylko szczotki, bo reszta działa;P w dodatku niektore serwisy nie kupują częsci do hilti od serwisu centralnego hilti Polska tylko sprowadzają z zagranicy tańsze zamienniki;)

1