Milwaukee PLH 32 EX

G
Arkadiusz 2011-01-13 09:46

Milwaukee PLH 32 EX

Panowie chciałbym skorzystać z waszej wiedzy fachowej na temat waszej oceny wyżej wymienionej młotowiertarki, jak wygląda jej usterkowość, czy warta jest swojej ceny? To, że serwis gwarancyjny jest tylko we Wrocławiu i Warszawie już wiem z innych postów. Natomiast na forum nie znalazłem nic konkretnego na temat tego modelu. Zgóry dziękuję za wszystkie wypowiedzi, te za i przeciw...:)

G
JK. 2011-01-13 22:09

Re: Milwaukee PLH 32 EX

Za jest jakość;) Przeciw trochę cena;) - poza tym zadaj sobie pytanie czy potrzebujesz aż tak dużego młotka SDS plus. Bo troszke już waży. Jak większość młotków tej klasy nie ma też lewych obrotów. Barzo ciekawą moim zdaniem alternatywą jest Młotek z Kressa 900 PSH, ma silniejszy udar, a jako ewenement posiada lewe obroty róznież. Jest też troche tańszy.

G
JK. 2011-01-13 22:15

Aha zapomniałem dodać Milwaukee jest jednak lżeszy niż Kress, Milwaukee niecałe 4kg, Kress prawie 5kg

G
Arkadiusz 2011-01-16 14:42

Kupiłem nowy z 3 letnią gwarancją Milwaukee PLH 32 XE w rewelacyjnie dobrej cenie, więc jestem baaardzo zadowolony. Młotek wygląda bardzo solidnie, wręcz pancernie:). Mam nadzieję, że koronki 65mm nie będą stanowiły dla niego problemu, zresztą zawsze mogę nawiercić po obwodzie a dopiero potem koronka.

JK. dzięki za szybką odpowiedz.

G
JK. 2011-01-16 18:46

Nie ma za co;), a co do pancernosci to owszem, pod plastikową obudową masz metal.

1