Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Zgadzam sie, pracuje zawodowo koszac boboczy drog oraz rowy ze skarpami od czerwca do sierpnia po 12 godzin lacznie z sobotami uzywamy tylko wykaszarek Husqvarna...
Nowość metabo w segmencie małych młotków na to właśnie czekałem do tego jest jeszcze wersja kująca. Podobno juz made in metabo a nie milwaukee. Zastanawiam się nad kupnem bo ktoś mi pożyczył mojego ukochanego dewalta 25601k . U jednego z dealerów znalazłem tą maszyne za 1800zł więc cena bardzo fajna . Ciekaw jestem waszych opini Mike?
Tego to się nie spodziewałem żeby Metabo młoty od Sparky kupowało, zamiast Milwaukee... MASAKRA !!! Jakie tam "Made by Metabo" rzuć w to okiem Paweł, to widać od razu że to produkty Sparky są... zarówno wygląd jak i parametry na to wskazują. No i tak atrakcyjna cena. Metabo KHE 5-40 to Sparky BP 540CE, a Metabo MHE 5 to Sparky K 615CE.
No jestem pewny na 100% że to młoty Sparky: sprawdziłem schematy części zamiennych na stronach metabo.de i sparky.eu... identyczne konstrukcje. Różnią się tylko detalami. Sparky udarowy, młot lepszy od Graphite, czy Tryton ale do Makity Milwaukee czy Boscha się nie równa. W życiu bym tego nie kupił. Bo to tylko nalepka Metabo na produkcie Sparky. Bez sensu ze wycofali Metabo/Milwaukee MHE 56 to akurat był bardzo mocny młot jak swoją wagę. To Sparky udarowe ma taką samą wkurzającą technologię zabezpieczenia przed pustymi udarami jak stare młoty Bosch i tanie chińczyki: uchwyt narzędziowy na sprężynach, widać na filmiku z gazety narzędziowej. Ciężko się tym precyzyjnie dłutuje, a taki lekki młot do precyzyjnych prac jest stworzony no i to się psuje często. Ale Metabo to już na psy schodzi, mieli młoty od Dewalt`a potem od Milwaukee a teraz co? Sparky? Od profesjonalnych narzędzi do klasy low-end... zresztą te ich nowe tanie młotki to też lipa jest. Tak samo te ich nowe niby super mocne szlifierki 1700W - testowałem szału nie robią takiego jak Metabo rozgłaszało. W porównaniu do starszych modeli 1450W dużej różnych w sile nie zauważyłem. No i moje KHE3250 się już sypie. Dłuta nie można już zablokować w jednej pozycji i ciężko przestawić obroty lewo/prawo. Włącznik też kaprysi. To już nie ta sama jakość co stary, dobry, ukochany KHE 24, którego mam już chyba 10 lat i nadal chodzi.
O tych tanich młotkach to mówiłem o sds-plus KHE2444 co w marketach budowlanych sprzedają: sprzęt klasy DIY. Głośny i wszystko w nim jakoś ciężko chodzi. Tanie plastiki itp... Może to też Sparky? Nie chce mi się sprawdzać schematu części zamiennych. Paw-Therm jak szukasz młota sds-max klasy 6 kg. to masz tylko jeden prosty, oczywisty wybór na rynku: Makita HR4013C. Przetestujesz i nie będziesz chciał innego. Super-wygodny. Świetnie wyważony, pełno bajerów, zero wibracji, cichutki i mocy pod dostatkiem. Kupiłem w zeszłym roku, chodzi jak ta lala.
kupie 2 dewalta niezniszczalny i komfortowy
moje khe 3251 chodzi ale od początku bardzo ciężko chodzi przełącznik funkcji
No ja zachwalałem KHE3250 bo jest a w zasadzie był szybki ale się "zmechacił". Nie przypuszczałem ze tak pójdą z trwałością w dół. Cóż nie zachwalajmy dnia przed zachodem jak to mawiają... A testowałeś tą Makitę? Jeśli dla Ciebie ten Dewalt był komfortowy to zobaczysz dopiero Makite hehe... moim zdaniem nie ma porównania. Najlepszy młot w tej klasie teraz.
makita to ten fajny młoteczek kujący mi sie podoba i w niego zainwestuje a moje khe 76 mnie szlag trafia niby odpukac sie nie psuje ale kabel sie ukręcił 3 razy a teraz 4 przy wtyczce i klops bo jeszcze 15 miechów gwarancji a staram sie chuchać i dmuchac na narzędzia
To ja powiem tyle: przetestuj sobie u dystrybutora tą nową Makite. Jak poczujesz a w zasadzie nie poczujesz prawie żadnych wibracji to zapomnisz o tym młoteczku do kucia :-) Przynajmniej dopóki nie wyjdzie nowy model kujący co też będzie miał tak skuteczne AVT tylko 4,5 m/s2 wibracji. Nawet nie czujesz ze młot chodzi a beton leci aż miło ;-0 A kable faktycznie Milwaukee ma kiepskie, tak samo Bosch. W GSH 11 VC już 4 razy mi się przerwał. Makita i Fein montują moim zdaniem najlepsze kable. Żadne mi jeszcze nie pękły.
dewalt tak samo niby jest dużo sztywniejszy i twardszy a nie pęka guma i co ważnie nie ukręcaja się żyły
Post został usunięty w związku z naruszeniem regulaminu forum.
A ja się jeszcze raz pytam GDZIE JEST REGULAMIN !!!
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.