kosiarka MTD

G
Piotr 2009-05-25 00:00

kosiarka MTD

UWAŻAJCIE NA KOSIARKI Z MTD
Kupiłen nową kosiarkę MTD
Zadowolony,zaczołem kosić trawę i po kilku minutach stwierdziłem iż nóż obciera o obudowę kosiarki powodując jej uszkodzenie.Kosiarkę umyłem i zawiozłem do Praktikera w Poznaniu reklamować feralną kosiarka.Po czternastu dniach przyszła opinia z MTD sp.zo.o
OPINIA
Jest to uszkodzenie mechaniczne z winy użytkownika powstałe w wyniku dociskania obudowy kosiarki do np. krawężnika co powoduje jego odkształcanie w stronę noża.Przy większej sile docisku nóż zaczyna ocierać o obudowę. Odmowa uznania roszczeń klienta...
Tylko ja nie mam krawężników przy trawniku i niczym nie dociskałem do obudowy kosiarki,tylko silnik jest niesymetrycznie osadzony w stosunku do obudowy co powoduje obcieranie noża podczas koszenia trawy.
Firma MTD oczywiście obciąża kosztami czyli:
Ekspertyza-30zł
Transport -30zł
Złożyłem odwołanie gdyż przez 10 min kosiarka nie powinna się popsuć.Moja stara kosiarka ma 15 lat i cały czas jest sprawna,jedyna wada to brak kosza.
UWAŻAJCIE CO KUPUJECIE, LEPIEJ SIĘ ZASTANOWIĆ DWA RAZY CZY KUPOWAĆ Z FIRMY MTD

G
ADAM 2009-06-16 00:00

Re:kosiarka MTD

MTD Silnik chiński wuzek kosiarki chiński a wogule to totalne badziewie ostatnio spotkałem kosiarke firmy STIGA terz z chińskim silnikiek SZAJS

1