Komplet narzędzia dla majsterkowicza

G
vellkan 2009-07-26 00:00

Komplet narzędzia dla majsterkowicza

Witajcie!
Przeglądałem forum, ale nie znalazłem konkretów na nurtujące mnie pytanie.
Jak kilka innych osób, chciałbym skompletować sobie walizkę z narzędziami do prac domowych.
Dosyć proste rzeczy - jakaś półka w pokoju, uchwyt w kuchni, lampa w garażu, itd.
Na razie chciałbym kupić trochę narzędzi ręcznych, wiertarkę i dodatki kupię później.
Z firm które mi coś mówią to Stanley i Yato. Ale mam możliwość kupienia w dobrej, acz wysokiej cenie narzędzia
firmy MANNESMANN.
Słyszałem też coś o narzędziach NEO.
W sklepie budowlanych niedaleko mnie są też narzędzia MODECO w rozsądnych cenach.
I moje pytanie: w jaką firmę warto się zaopatrzyć, żebym nie żałował i czy warto kupować całe skrzynki z kompletami kluczy czy lepiej kompletować pojedyncze?
I czy jest sens przepłacania w Castoramie czy może szukać czegoś małego na Śląsku? (Katowice i okolice)
Aha, najważniejsze. Na chwilę obecną chciałbym wydać jakieś 300-400 zł, niekoniecznie na wszystko, ale na większość ;)
Pozdrawiam

G
Igor Chudy 2009-07-31 00:00

Re:Komplet narzędzia dla majsterkowicza

Wow, nie spodziewałem się takiego odzewu. Jestem zdezorientowany co mam teraz zrobić...
Dlaczego nikt nie mógł napisać choćby prostej wiadomości, czy to naprawdę takie trudne, żeby pomóc komuś, kto się nie zna?

G
Maariusz 2009-09-17 00:00

Re:Komplet narzędzia dla majsterkowicza

Kup wiertarkę firmy Bosch niebieski. Z narzędzi ręcznych Yato napewno Ci wystarczy na początek. Modeco to chyba chińszczyzna, ale do domu czemu nie

1