Jakiej firmy kupic zestaw narzędzi ??

G
Zdzisław Wątek 2009-07-01 00:00

Jakiej firmy kupic zestaw narzędzi ??

witam,
podjąłem anuke za mechatronika pojazdów samochodowych. Poniewaz denerwuje mnie kręcenie w domu narzedziami zbieranymi sprzed xx lat postanowiłem sobie cos kupic. Ma to byc do uzytku prac domowych i kręcenia przy autku swoim i znajomych.
Głownie potrzebuje:
mała grzechotke z nasadkami 4(6)-13
dużą grzechotke z nasadkami 10-19
klucze 6-19 najlepiej płasko-oczkowe
srubokrety torx 15-40 (nie bity, bo tego mam dosyc)
srubokręty jeszcze jakies dobre 3 rozmiary krzyzowegoi plaskiego
narazie upatrzyłem ten zestaw:
http://allegro.pl/item671080740_yato_zestaw_narzedziowy_82cz_hit_yt_1269.html
pare rzeczy tzrebaby osobno dokupic.
w internecie wyczytałem ze to Yato niby nie jest czyms rewelacyjnym, ale posiadam grzechotke YT-0324 i nie uwazam zeby była aż tak zła. Procowałem juz z o wiele gorszymi ;)
może polecicie coś innego ?? chodzi głownie o to zeby np 13 była 13 a nie 12,5, klucze nie rozpadaly sie po jednej srubie itd. Cenowo tez nie chcę szaleć, w końcu musze to zapłacic z własnej kieszeniu i nie bede za wiele zarabiał narazie tym sprzetem ;)
Pozdrawiam i dziękuje za wszelkie informacje
Pozdrawiam
Dawid

G
JK 2009-07-03 00:00

Re:Jakiej firmy kupic zestaw narzędzi ??

Jeśli robisz przy aucie podstawą będzie dobra grzechotka, mówiłeś o dużej ale na klucze do 19? wtedy wystarczy średnia grzechotka 3/8" proponuje jednak wzicęcie rzeczywiście dużej grzechotki 1/2" wtedy i klucze 32mm można użyć. Za taką przyzwoitą trzeba dać do 100zł.

G
ak 2009-07-06 00:00

Re:Jakiej firmy kupic zestaw narzędzi ??

Co do zestawów widziałem fajne i niedrogie ( mam grzechotkę 1/2 z tej firmy i pracuje bezkolizyjnie) Firma BGS ja kupiłem na www.kogex.com.pl to niemieckie narzędzi dobra jakość i cena przystępna,a Yato się nie umywa .
Mają ciekawe zestawy z grzechotkami wejdź sobie na ich stronę i pooglądaj.
Pozdrawiam

1