Gwarancja Firmy KINZO-Przestroga

G
bartekiza 2009-06-04 00:00

Gwarancja Firmy KINZO-Przestroga

W lipcu 2007 kupiłem myjkę ciśnieniową Kinzo. Użyłem jej dosłownie 5-6 razy.W ostatnią sobotę stwierdziłem uszkodzenie pistoletu co uniemożliwia użycie myjki.
W serwisie i u głównego dystrybutora powiedzieli że osprzęt nie podlega gwarancji co jest napisane drobnym maczkiem w warunkach gwarancji.Wniosek jest taki NIE CHCESZ MIEĆ PROBLEMU- NIE KUPUJ SPRZĘTU MARKI KINZO

G
Marek 2009-06-05 00:00

Re:Gwarancja Firmy KINZO-Przestroga

MOGĄ NAPISAĆ KAŻDĄ BZDURĘ. ZADZWOŃ DO POWIATOWEGO RZECZNIKA PRAW KONSUMENTA. DWA LATA GWARANCJI NA RAKIETĘ, PRALKĘ, SAMOCHÓW I KINZO, BO PRAWO POLSKIE NAD NIMI, JAK PAN BÓG NAD NAMI.

G
ppp 2009-06-15 00:00

MOGĄ NAPISAĆ KAŻDĄ BZDURĘ. ZADZWOŃ DO POWIATOWEGO RZECZNIKA PRAW KONSUMENTA. DWA LATA GWARANCJI NA RAKIETĘ, PRALKĘ, SAMOCHÓW I KINZO, BO PRAWO POLSKIE NAD NIMI, JAK PAN BÓG NAD NAMI.
Ale tylko korzystając z rękojmi, a nie z gwarancji.Czzyli musi reklamować jedynie z dowodem zakupu na niezgodność z umową.

G
JK 2009-09-10 00:00

Niezgodnośc orzeka serwis, uszkodzenie po użytkowaniu podlega jedynie gwarancji. Niestety żaden osprzęt, kinzo, einhell, boscha czy hitachi itp... nie PODLEGA gwarancji.
Niezgodność towaru z umową musi w takich wypadkach stwierdzić ekspertyza, która kosztuje. Należy ją zgłosić, jednak nie należy oczekiwać cudów.
Gwarancja dotyczy samego narzędzia i jego ewentualnych wad fabryczych.

G
Wituus 2009-09-14 00:00

JK nie wiem czy slyszales o totalnej gwarancji Boscha na osprzet, mialem juz kilka przypadkow reklamacji i to nie taniego osprzetu i byl wymieniony na nowy bez szemrania :)

G
JK 2009-09-15 00:00

haa a tutaj się zdziwisz;P a słyszałeś że serwis boscha "w drodze wyjątku i tylko raz" naprawił klientowi grzechotkę(swoją drogą bardziewną chińszyczznę) bo uznał, że klient za mocno jej używał?:))) w klika dni po zakupie na grzechotce nie było nawet śladów specjalnego uzywania.
Albo przypadek z przed kilku miesięcy w którym klient kupił wiertarke, w której zacieło się futerko;P fakt że zapylił je, ale zanim wyłałem ją do serwisu wyczyściłem mu z brudu.
Napisali krótko: "głowica nie podlega gwarancji"
Lub też dłuto do PBH 2800 które pękło po dwóch godzinach pracy;P odpowiedź serwisu: "osprzęt nie podlega gwarancji lub został nie właściwie użyty"
Więc nie mów mi o totalnej gwarancji boscha;] - bo to zalezy tylko i wyłącznie od serwisanta, który ma dobry lub zły humor.
Jeśli chodzi o fachowość to byłem zdziwony serwisem Kressa, klient kupił u nas PSE700 i po dwóch dniach zaciął się wyłącznik obrotów. W trzy dni kilent otryzmał nowy młotek! Mimo że nie musieli tego robić, tyko naprawić!

G
WITUUS 2009-10-12 00:00

JK Mowie o totalnej gwarancji na sprzedawny osprzet ktorego nie wysyla sie do serwisu, tylko sprawe zalatwia sie z przedstawicielem handlowym.
Lipiec - sprzdalem SDS MAX 65/1000 peklo po tygodniu - wymiana na nowe
Sierpien - Brzeszczoty do GFZ 16-35 pekniety uchwyt - wymiana na nowe
Wrzesien - Kolejne brzeszczoty od tego samego klienta -znowu wymiana.
Jezeli chodzi o grzechotke o napisz konkretnie jaki to sprzet bo nie znam nic takiego w ofercie boscha
Uchwyt wiertla jak sam stwierdziles byl bardzo zabrudzony wiec nie wim w czym problem, to nie wina producenta ze klient wiercil bez oslony przeciwpylowej.

1