FERM - opinie

G
kris 2024-01-28 07:23

Re: FERM - opinie

O sprzęt trzeba dbać i tu wyłącznie twoja wina i innych takich fachowców co rozumy pozjadali , pamiętaj że sprzęty zakurzone po pracy trzeba odmuchać a nie tak zostawić - bo jak ostygnie to wszystko twardnieje i się przykleja , łożysko po takich kilku razach takiego użytkowania się przyciera aż stanie i potem obróci się w obudowie i nie pisz bzdur bo i sprzęt za kilka tysięcy tak samo załatwisz ===jak dbasz tak masz i to są święte słowa

G
Marek 2025-03-19 21:26

Re: FERM - opinie

Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action

Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w sekcji o zdejmowaniu i zakładaniu tarczy. Tam jest jedna śrubka (na imbus). Odkręcam - ani drgnie. Jeszcze raz czytam instrukcję czy na pewno "w lewo"(przeciwnie do wskazówek zegara) - no w lewo. Cisnę dalej. Po parunastu minutach myślę "i co? Nie użyję jej? Czyli co oddam do sklepu i powiem, że nie dałem rady śrubki odkręcić?!" Zaparłem się, dwiema rękoma - SRU urwałem śrubę.
Odnoszę do Action - a Pani nawet bez pytania co się stało przyjęła z tytułu gwarancji z tekstem "O, to znowu to"(w sensie to urządzenie). Oddali pieniądze no to idę od razu w regał kupić następną. Na początku pomyślałem, że to ta moja jakaś taka "zapieczona", albo w fabryce za mocno dokręcili. Ale skoro Pani zasugerowała, że ludzie często oddają to urządzenie. To przy następnej otwieram pudełko, wyjmuję ten imbus co tam jest i próbuję odkręcić tę śrubkę - NO NIE DA RADY?! (już nie cisnąłem jak w domu, żeby nie zerwać następnej). Był tylko dwie sztuki na półce - biorę drugą - TEŻ NIE DA RADY ODKRĘCIĆ?!

Czy ktoś mi może to wytłumaczyć?

1 ... 2 3

Producenci :