DWT AMS-10,8 Li BMC, czyli cięcie szlifowanie i skrobanie bez kabla

G
PanFleks 2012-05-26 19:40

DWT AMS-10,8 Li BMC, czyli cięcie szlifowanie i skrobanie bez kabla

Kilkakrotnie opisywałem już narzędzia DWT - stosunkowo mało znanej u nas firmy, aczkolwiek bardzo solidnej, jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny.

Tym razem miałem przyjemność pracować urządzeniem wielofunkcyjnym służącym do cięcia, szlifowania i skrobania. Podobne narzędzie z pewnością sprawdzi się przy wielu domowych pracach - ja używałem jej przy układaniu podłóg, łączeniu drewna, precyzyjnym podcinaniu, ale także szlifowaniu. Producent wyposażył narzędzie w adapter do odsysania pyły, komplet akcesoriów. Najważniejsze jest jednak to, że maszynę zasila akumulator, możecie zatem pracować tam, gdzie nie ma dostępu do gniazdka sieciowego.

Ja jestem mile zaskoczony nowością od DWT. Brakuje mi trochę drugiego akumulatora w zestawie, oraz szerszej gamy osprzętu, ale naprawdę jest nieźle. W podobnej cenie nie znajdziemy raczej opcji z akumulatorem i 4-letnią gwarancją.

Zainteresowanych bardziej szczegółowym opisem zapraszam na bloga:

http://panfleks.blogspot.com/2012/05/dwt-ams-108-li-bmc-urzadzenie.html

G
Piotr 2012-06-02 11:22

Re: DWT AMS-10,8 Li BMC, czyli cięcie szlifowanie i skrobanie bez kabla

Ciekawa zabawka, wlasnie o czymś takim myślałem, cena dosyć atrakcyjna. Co można powiedzieć ogółem o tej marce DWT ? Rozumiem, że nie jest to marka profesjonalna tylko wyższa półka dla majsterkowiczów ? Do jakiej z bardziej znanych marek można to porównać ? I co można powiedzieć o serwisie gwarancyjnym ?(którym zajmuje sie zapewne dystrybutor Hanmar)

1