Czy de walt D28136 to najlepsza w swojej klasie szlifierka?

G
jarzab0071988 2011-12-10 10:10

Czy de walt D28136 to najlepsza w swojej klasie szlifierka?

jaką szlifierkę kupić by nie narzekać na zbyt małą moc? będę ciąć stal i beton:(:(

G
JK. 2011-12-10 17:59

Re: Czy de walt D28136 to najlepsza w swojej klasie szlifierka?

zdefinuj mi klasę w szlifierkach kątowych, bo jedyną jaką znam to podziały:
115mm, 125mmm , 150mm, 180mm i 230mm - czyli wielkość taczy, oraz klasy z podziałem na moc;) np: klasa ok 700w...itp ale skoro kasa to moc, to sam sobie możesz odpowiedzieć;) im wyższa klasa tym mocniejsze narzędzie;) Co do tego Dewalta nikt ci tego nie powie czy najlepszy, a jak ktoś ci tak powie to kłamie, nie da się tak jednoznacznie określić, szlifierki kątowe są tak popularne oraz jest tak dużo modelów na rynku, że taka ocena bedzie głęboko nieobiektywna. Ten dewalt ma 1500w więc jest to dość dużo, szczerze nie wiem czy to nie za duża moc jak na szlifierkę "jednoręczną" - broń boże nie trzymaj takiej szlifierki w jednej ręce. Jeśli jednak chcesz tego typu szlifierkę o tak dużej mocy, masz kilka modeli na rynku;) i w zasadzie każdy będzie dobry, np: Bosch GWS 14-125 CI , Milwaukee AG 15-125 XC, Metabo WE 14-125, Kress 1400WSE

G
Eryk 2011-12-12 06:14

Re: Czy de walt D28136 to najlepsza w swojej klasie szlifierka?

witam, fakt, zgodzę się pierwszy raz chyba z kolegą w 100%, że ciężki temat z szlifierką jest tego masa na rynku i każdy mówi NAJ, osobiście używam dewalta moc 1100 tarcza fi 125, ale przymierzam się do Feina, słyszałem wiele dobrego , z dewalta jestem zadowolony, ale wiem że kress i bosch też są świetne w robieniu dobrych kątówek nie jeden powie ci że Metabo i nic innego ale tu też się nie zgodzę, makita chyba nie bardzo bym polecił , każda firma ma jakieś narzędzie numer jeden, np milwaukee - piłę lisi ogon, Dewalt SDSmaxy, metabo szlifierki itp , dobrze się zastanów jak masz na to wolną kasę zastanów się i kup coś raz a konkretnie. pozdrawiam

1