Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Też kupiłem narzędzia tej firmy. Niestety też mam negatywne doświadczenia. Kupiłem obcinarka do gałęzi. Sprzęt zepsuł się po gwarancji, serwis...
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam serdecznie potrzebuje wkretarke wiertarke i wyrzynarke do pracy w plycie osb oraz drewnie sosnowym.Wiertarka czasem bedzi epotrzeba wykonac wiercenie w piaskowcu.Jaka firme mi polecacie i jaka konkretna serie.Budzet na wsyztskie sprzety to ok 300-400 zl.
ja ci polecam tylko i wyłoncznie w niewielkiej kwocie 230zl wiertarkę celma prc10 dwu biegową jeżeli chodzi o wkrętarki to bym nieżałował kasy na kturąś wkrentarke celmy są super. a jeśli chodi o wyrzynarkę to bym kupił za pare groszy przystawke celmy do wiertarek .
witam wszystkich. nie przypuszczalem, ze zakup elektronarzedzi przyprawi mnie o taki bol glowy, a im wiecej czytam opinii tym mniej wiem. MłOTOWIERTARKA zaczelo sie od tego, ze kumpel zarznal mi wiertarke toyi i wspanialomyslnie zaoferowal partycypowanie w kosztach zakupu nowej. wybor padl na podobna polke cenowo-jakosciowa mianowicie czerwonego udarowego (mechanicznego - teraz juz wiem!) einhella. przypadkiem trafilem tu na forum, to pomyslalem, ze poczytam opinie. tak dowiedzialem sie o istnieniu pneumatycznych udarow, ktorymi to wiercenie w zelbetowych scianach bloku, wedle slow jednego z forumowiczow, mozna porownac do jazdy ferrari enzo po przesiadce z malucha:) jako ze szykuje sie maly remoncik i czeka mnie troche wiercenia w mieszkaniu i piwnicy kupno pneumatyka wydaje sie dobrym pomyslem, tymbardziej, ze az sie wzdrygam na wspomnienie wiercenia w zelbecie zielona celma z nakladka udarowa, jeszcze w miejscach, gdzie trudno sie dobrze zaprzec (przypuszczam, ze jeszcze gorzej to wyglada na zwyklym udarze typu toya, einhell) teraz pytanie co kupic? w zasadzie moglbym sobie pozwolic na boscha 2-24 za niecale 600 zlotych (tego ze zwrotow z brazylii ;-)) , tylko czy jest sens? z 1 strony stac mnie na niego, a z drugiej strony czy stac mnie, zeby sprzet za 600pln lezal pare lat w szafie? poprzednia toye mialem przeszlo 4lata i nie przypominam sobie, zeby zdarzylo mi sie cos wiercic w scianach. teraz nadarza sie okazja i po tym sprzet przelezy kolejne pare lat nieuzywany, wiec wydaje mi sie, ze zakup boscha bylby w tym wypadku ponad miare i czystym snobizmem ;-) wstepny wybor padl na polecanego tu w paru miejscach, do okazjonalnych prac domowych einhella global BH-G 920, po przystpenej cenie ok 200pln. no wlasnie, tylko ta cena... w sklepach internetowych cena BH-G 920 czy BH-G 726 oscyluje wokol 350pln, tymczasem na allegro jest to wspomniane 200pln - podrobki...?? http://www.allegro.pl/search.php?string=BH-G+920&buy=0&new=0&pay=0&country=1 poniekad jest to zrozumiale, bo nigdzie nie ma mowy o gwarancji (import z niemiec?). wyjatkiem jest aukcja "sklepu KAMAR", cena 195pln i 2letnia gwarancja - wydaje sie ok? http://www.allegro.pl/item222260570_einhell_bh_g_920_mlot_udarowo_obrotowy_920w_2lgfv.html w opisie jest funkcja wylaczenia obrotow do skuwania, tylko zastanawiam sie czy to to pociagnie skucie kafelek w lazience? to tak niejako przy okazji, nic sie nie stanie, jesli bedzie tylko dobrze wiercil. dobra to tyle o wiertarce. po prawdzie licze tu bardziej na "przyklepanie" mojego wyboru niz doradzenie innego modelu ;-) aha. patzralem tez na skil-a. trzeba by dolozyc te 150pln. a moze by dolozyc kolejne 150pln i kupic "brazylijskiego" boscha? idac tym tokiem skoncze na profesjonalnym mlocie wyburzeniowych hilti za 4k hehe - rozumiecie o co mi chodzi:) WKRĘTARKA juz bylem zdecydowany na drill guna SKILa, ale... przeczytalem post Marcina i na chwile obecna juz nie mam zadnych typow. sytuacja analogiczna jak w przypadku wiertarki - stac mnie na jakies metabo czy boscha za 500pln tylko czy mi to potrzebne? co prawda wkretarka bedzie uzywana czesciej niz wiertarka, ale wszelakie prace i projekty planuje z kilkudniowym wyprzedzeniem, wiec argument o samorozladowanych akumulatorach NiCd w tanszych urzadzeniach, wtedy gdy sprzet jest potrzebny, w moim przypadku duzego znaczenia. na co zwrocic uwage? -moment obrotowy. jaka optymalna wartosc do zwyklego, amatorskiego majsterkowania, typu skrecenie mebli czy jakies inne projekciki w drewnie i metalu? -pojemnosc aku. tu chyba w wiekszosci wartosci oscyluja wokol 1.2 Ah? (wspomniane bylo, ze wiara mysli, ze im wieksze napiecie tym lepszy;) -zdaje sie wszytskie tansze wkretarki zasilane sa aku NiCd. czy ich ladowarki maja fukcje rozladowania, czy trzeba samemu "wypompowac" aku? http://www.allegro.pl/item221901139_agares_bosch_wkretarka_aku_li_ion_psr_200_li.html ta po dosc przyjaznej cenie, aku litowo-jonowe, tylko moment obrotowy 12, 2x mniejszy niz w takim boschu psr 12V na aku NiCd... ufff ale sie rozpisalem, mam nadzieje, ze komus bedzie sie chcialo przebrnac przez moje wypociny:) licze na Wasza pomoc panowie. pozdrawiam
witam. kolego gruda. jeżeli chodzi o elektropnełmatyki jest duża różnica w wierceniu. pamietać trzeba tylko o tym, że te wiertarki pracują praktycznie pod własnym ciężarem (dociskanie do momentu załączenia udaru). powiem tak: jeżeli bedziesz eksploatował zgodnie z instrukcją i od czsu do czasu nasmarujesz uchwyt SDS, to powinien Ci spokojnie wystarczyć einhell 920. kafelki też skujesz:) ta 920 bardzo podobna jest do B&D KD960 co do wkrętarek. nie wiem czy coś znajdziesz za 500 zł z ładowarka rozładowywująca. ale moge Ci polecić dewalt-a dw907 z możliwościa pozostawienia aku do 30 dni na ładowarce podnapiecięm. (2,0 Ah. 20 Nm) pozdro
to uchwyt sds plus trzeba raz na ile smarowac? mam mlotek skila, uzywam go ponad rok i nie wiedzialem ze trzeba:/ jak? pozdr
co kilka wymian wiertła lub dłuta należy nanieść niewielką ilość smaru do sdsów (smar specjalistyczny do takich wiertarek i młotów) i włożyć narzędzie do uchwytu. Głowice wiertarek są fabrycznie w pewnym stopniu napełniane smarem ale po jakimś czasie zużywa się on i go ubywa, stad konieczność jego ręcznego podawania. pozdro
jednak einhell za 200pln zostal odstrzelony. sprzet importowany z niemiec,z krotka albo bez gwarancji. jedyna osoba ktora daje 2 lata, ewentualne naprawy wykonuje na wlasna reke, wiec nie wiadomo jak byloby z jakoscia takiej naprawy i w ogole jej wyegzekwowaniem. takze zamiast placic 330pln za einhella z polska gwarancja zdecyduje sie na boscha PBH 2000RE http://www.allegro.pl/item220315866_mlot_udarowo_obrotowy_pbh_2000re_bosch_walizka.html ktory to zostal "przyklepany" bez zastrzen w innym temacie. jeszcze odnosnie wiertel. jesli skil=bosch, to czy taki kompelcik bedzie ok? https://ssl.allegro.pl/item220939856_zestaw_2_dlut_i_6_wiertel_sds_plus_skil_w_tubie.html patrzalem jeszcze za jakimis wiekszymi kompletami z wiertlami do drewna, metalu + koncowki wkretarskie, bo moj stary osprzet na zlom sie nadaje, ale wszedzie nawsadzane sa standardowe wiertla udarowe. a po cholere mnie one w tym boschu? no chyba ze jest mozliwosc, zdjecia uchwytu sds+ i zamontowania snadardowego chwytu coby sobie zwyklym wiertlem udarowym powiercic. tylko ze to to sie z celem mija...
każdy smar bedzie dobry, oprócz smarów grafitowych. wycieraja elementy układu pneumatycznego. smarowanie zwieksza żywotność uchwytu SDS nawet do 20% pozdro
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.