Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Sprzęt kiepski serwis jeszcze gorszy. Miałem obcinarka do gałęzi gdy się zepsuła po gwarancji serwis nie posiadał już do niej części. Od roku używam...
Też kupiłem narzędzia tej firmy. Niestety też mam negatywne doświadczenia. Kupiłem obcinarka do gałęzi. Sprzęt zepsuł się po gwarancji, serwis...
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Planuje remont w mieszkaniu. Potrzebna mi bedzie wiertarka z udarem. Wiercenia bedzie duzo bo bede kladl panaele boazeryjne. Sciany to wielka plyta. Wyczytalem ze sa 3 rodzeje udaru : mechaniczny , elektromechaniczny i elektropneumatyczny. Na jakiej zasadzie one dzialaja i z jakim udarem najlepiej sprzet kupic. Slyszalem ze najefektywniejszy jest elektropneumatyczny ale wiele narzedzi ma elektromechaniczny. czym one sie roznia i jak poznac roznice w narzedziu. Czekam na odpowiedzi i rady.
widze ze nikt mi tu rady nie udzieli :( szkoda
Postawiłeś ciekawe pytanie i sam będę czekał na jakieś konkretne odpowiedzi. Nawiązując zaś do pracy jaka Ciebie czeka to powiem, że potrzebujesz narzędzia, które sobie poradzą z dziesiatkami otworów w takim materiale jak wiadoma płyta. Sam niedawno poszukiwałem mocnej młotkowiertarki na SDSplus. Co mogę powiedzieć po dłuższych poszukiwaniach: albo wydam dość sporo na coś dobrego, albo ograniczenia finansowe zepchną mnie na półkę narzędzi, których osobiście nie lubię (cztaj:no name). Zatrzymałem się na produkcie B&D KD1001K, który posiada udar elektropneumatyczny (taki miały niemal wszystkie o których czytałem). Ważne dla mnie były 3 funkcje: - mocowanie SDSplus czyli praca w murze bo do pracy w drewnie/metalu mam Boscha - funkcja podkuwania - ciężar większy niż 2,5kg ale mniejszy niż 8kg i super bo B&D KD1001K waży ok 5,4kg dzięki temu do przecinaka i młotka już chyba nie wrócę - mocny silnik i mocny udar a wymieniony model posiada odpowiednio 1100W i 3,5J Jestem właśnie na etapie wykonywania sporego remontu w domu prywatnym. B&D KD1001K wierciła przez strop, wykonywała otwory na podwieszany sufit, kuła szlichtę pod rurki z wodą, rozebrała działową ściankę i zbijała starą glazurę. Wiem jak te prace odbywają się skromniejszymi narzędziami (np: przecinak, młotek). Dla mnie taka młotkowiertarka jest nie do zastąpnienia. Wygoda, precyzja i tempo pracy. Do czego z nim nie podejdę wychodzi bardzo dobrze.
tu mowa o mechaniczym lub elektromechaniczym (...) W większości wiertarek udarowych wykorzystywany jest mechanizm grzechotkowy. Po włączeniu udaru jedna z tarcz grzechotkowych obracając się z dużą prędkością obrotową uderza o drugą tarcze na stałe przytwierdzona do obudowy. W ten sposób obracające się wiertło wykonuje skoki (udary). a tu o pneumatycznym: (...)Energia udaru wytwarzana jest zupełnie inaczej niż w wiertarkach udarowych. Napędzany sprężonym powietrzem tłoczek uderza twardo o stalowy, hartowany bijak, który z kolei swoją energię oddaje luźno osadzonemu wiertłu dzięki czemu wiertło z łatwością wgryza się w beton lub mur korzystalem z [www .leroymerlin.pl] różnica między "konwencjonalnym" udarem - tym na przeskakujących zębatkach - i tym pneumatycznym jest taka, że w wiertarkach ze zwykłym, wiercenie odbywa się na zasadzie tarcia wiertła o podłoże, a udar jest tylko "drobnym" dodatkiem mającym pomóc w wierceniu. W pneumatykach jest na odwrót. Udar służy do wybijania materiału, po prostu z dużą energią (zwróć uwagę na energię udaru np. 2 J - im więcej tym lepiej) wiertło jak igiełka uderza w materiał i go kruszy, a obrót służy głównie do odprowadzenia urobku.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.