pytanie odnośnie wiertarki bosch

G
dzazga 2006-09-26 00:00

pytanie odnośnie wiertarki bosch

kupiłem wiertarkę BOSCH 2-24 DSR od kolegi który był w niemczech działa super, tylko nurtuje mnie jedno a mianowićie ma kolor ciemno zielony.czy to jest jakaś podróba.czy tam w niemczech mają inne kolory sprzetu. bo z tego co wiem to u nas jest kolor jasno zielony i niebieski.kod kreskowy zaczyna sie od 31 czyli niemcy ale zawsze można nakleić.czy mogę rozpoznać czy to jest oryginał po jakimś szczególnym napisie lub znaku.

G
Cedarr 2006-09-27 00:00

Re:pytanie odnośnie wiertarki bosch

Popracuj nią 10-20 roboczogodzin jak młotek bedzie (jeszcze)działał i jego praca bedzie dalej taka jak na początku czyli nie bedzie słychać luzów w mechanizmie to znaczy ze orginał podruba ma marne szanse przeżyć wiecej a orginał bedzie jak nowy. po wyglądzie jak nie masz porównania na żywo do orginału to nie ma szans chba ze sie pokusisz przejechać do serwisu tam bedą wiedzieli.Co do koloru to zielony jest amatorski a niebieski profewsjonalny przeznaczony do pracy ciągłej. Co do odcieni zieleni to nie mam pojęcia czy te same modele były produkowane w różnych odcieniach chyba ze twój zielony (niemiecki zakładam i orginał) porównujesz do chińskiego orginału bo w tej chwili bosch produkuje linie zieloną w chinach i z tego morze wynikać różnica w odcieniu ale to są tylko moje domniemania

G
chris70 2006-09-29 00:00

Witam.
Po Twoim poście specjalnie przyjżałem się kolorom Boscha z targowiska i mają taki kolor ciemno-zielony morski. A to jest podróba. Z tego co wiem to kolory Boscha na całym swiecie są jednakowe( zielone- amatorskie)( niebieskie- profesionalne)Jedynie oznaczenia niektórych sprzętów tej firmy są różne w różnych krajach i oczywiście niektóre typy są robione z przeznaczeniem na konkretny rynek. Pozdrawiam.

G
aaa aaa 2006-09-30 00:00

dzięki.trudno zobaczę jak długo mi będzie pracować.

1

Kategorie :