Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Zgadzam sie, pracuje zawodowo koszac boboczy drog oraz rowy ze skarpami od czerwca do sierpnia po 12 godzin lacznie z sobotami uzywamy tylko wykaszarek Husqvarna...
Witam ,mam pytanie ,czy ktoś może używa myjki ciśnieniowej Parkside która ma się niebawem ukazać w lidlu?
Bosh już istnieje kope lat dajcie szanse rozwinąć sie innym firmom ja wychodze z założenia że jak sam nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział to jest jak z francuskimi samochodami o których sie wypowiadają ludzie którzy wogóle nimi nie jeździli widząc narzędzia parkside powiem że wyglądaja naprawde solidnie i z tego co widze mają dużo pozytywnych komentarzy a negatywy piszą ludzie którzy kupili bosha za 600 zł i skacze im gól Pozdrawiam serdecznie
Witam po kilku latach przerwy :) Byłem nieco zajęty :) Sam założyłem ten temat i teraz się wypowiem ponownie. Mimo pewnej dozy sceptycyzmy na początku, postanowiłem zaryzykować i zakupić coś Parkside "na próbę". Wybór padł na opalarke. Cóż mogę powiedzieć. Jej testy spowodowały kolejne zakupy w Lidlu:) aktualnie 80% moich narzędzi to Parkside. Przyzwoita jakość za rozsądną cenę. Aku lit-jon niczym nie odbiegają od firmowych. Wkrętarka 18V lit-jon (249 zł), 2 biegi, 35 NM max momentu, szybka 1-godzinna ładowarka. Słabo jak za taką kase? Wszystkie parametry są podane :) ( jedynie brak rozgraniczenia mocy przy wkręcaniu miękkim a twardym ). Jeśli chodzi o majsterkowanie to na pewno sprzęt lepszy od Einchela , Topexa, Graphite itp. Jakościowo postawiłbym na jednej półce ze Skilem, B&D, Sparky. Ergonomia niestety pozostawia nieco do życzenia. Dlatego z czystym sumieniem POLECAM!!! Pozdrawiam Mirek
Ja mam wkretarke parkside od 6 lat i działa zajebiscie bateria trzyma można cały dzień pracować jak ktoś nie używał sprzętu tej firmy to niech farmazonow nie wypisuje
Jak ktoś nigdy nie pracował na poważnie to niech farmazonów nie wypisuje. Jak ta bateria trzyma niby cały dzień? Można naładować do pełna, położyć w skrzyni i przez cały dzień się nie rozładuje, podczas gdy pracujemy obok niej? Chyba, że masz żenująco słabą wydajność w pracy? Ja w swoim zawodzie 1,5Ah Li-Ion akumulator rozładowuje w jakieś 2-3h. A nie jest to jakieś super intensywne użytkowanie wkrętarki, bo jest to praktycznie tylko i wyłącznie wkręcanie w średnim tempie, 1-2 wkręty na minutę. Jakbym jej jeszcze używał do wiercenia to musiałbym mieć co godzinę świeży akumulator. Proszę was więc koledzy forumowicze, przestańcie opowiadać bajki o tych cud maszynach. Parkside'ach, Meec'ach, Dexter'ach i innych narzędziach, które może i się do czegoś tam nadają. Ale na 100% nie do poważnej pracy, bo tak samo jak większość z was zdechłyby w cierpieniach po kilku dniach poważnej PRACY. Pewnie się nadają do zabawy o której piszecie z taką wielką dumą praca. Bo to weekendowe pieszczenie, przy piwku z sąsiadem, przy wieszaniu półki na kwiatki żony, to środowisko w sam raz dla tego sprzętu.
Nic po nawet najlepszym sprzęcie, kiedy majster jest do bani;) P.S. To ciekawe, że najwięcej do powiedzenia o szczytowych osiągnięciach sprzętu narzędziowego często maja ci, co gwoździa do deski młotkiem prosto wbić nie potrafią;)
Parkside to tylko marka dla której sprzęt produkują różne firmy (min. Einhell jak w przypadku młotowiertarki), kolejna sprawa to taka ż ejest to sprzęt do zastosowań domowych i pod takim kątem powinien zostacoceniony
Nie ma czegoś takiego jak zastosowania domowe. Remont to remont.
witam mam pare maszynek parkside czasem nimi pracuje i mysle ze sa ok i cena tez a gwarancja 3 lata mowi chyba sama za siebie mam wlasnie zamiar kupna tej szlifierki katowej 2000w za 179 zl czy cos takiego noooo i wacham sie jeszcze nad ta pila szablasta za 140 czy cos takiego pozdrawiam wszystkich i chybaaaa polecam
A ja, jako że jestem z branży powiem wam kilka słów prawdy. Jakość Parksidea stoi na tym samym poziomie co zielony bosch, a wiem czy nie wyższym. Tak duża różnica cenowa pochodzi stąd, że bosch musi utrzymać chordę handlowców, marketingowców, itp itd. Parkside nie ma żadnej polityki produktowej poza ceną i dlatego jest tani. Lidl tak wypromował parksidea jako narzędzie o przyzwoitej jakości za naprawdę dobre pieniądze, że gdyby w tej chwili chcieli się zająć redystrybucją, to wiele sklepów narzędziowych miałoby tą markę w ofercie. Może nie jako super hiper profesjonalny sprzęt, ale jako najlepszą alternatywę dla zielonego boscha (którego ceny miażdzą), B&D, graphite i innego "gówna" i napewno byłaby to najlepiej sprzedawalna marka w gronie klientów końcowych zainteresowanych tą jakością i ceną, bo cena jest to dokładnie taka jaka ma być za tą jakość. Wszystko inne tej klasy jest po prostu za drogie. P.S. Szacun dla BOSCHA, że potrafi sprzedawać takie gówno w zielonej obudowie z napisem "BOSCH" za tak duże pieniądze. Nie wiem kto się jeszcze na to nabiera. A najbardziej śmieszą mnie klienci, którzy przychodzą z sdsem do naprawy i przekonani o mega zajebistości młotka o nazwie "boszhammmmer" dziwią się, że udar się skończył i Panie napraw.
Jakość samego narzędzia to jedno. Ale jest też inna rzecz - "gównianego" Boscha naprawisz wszędzie, nawet po gwarancji, a na części będziesz czekał kilka dni max. Do "gównianego" B&D zamawiałem kiedyś osłonę uchwytu i czekałem na nią 2 dni; kosztowała chyba z 3,5 PLN. Tymczasem co mam zrobić, gdy zepsuje mi się Parkside? Szukać w serwisie innych marek? Co zrobić, gdy chcę kupić dodatkowy akumulator? Zamawiać z Niemiec? Poziom wielu narzędzi, które testowałem jest faktycznie zbliżony do innych narzędzi segmentu DIY. Problem polega jednak na tym, że jeśli dopłacając 50% wartości danego narzędzia, mogę kupić sobie jednocześnie gwarancję bardzo dobrej dostępności serwisu, to nawet się nie zastanawiam. Z moich doświadczeń wynika, że kontrola jakości narzędzi, które trafiają na półki Lidla pozostawia wiele do życzenia. Wielokrotnie trafiałem na zapakowane, ale zdekompletowane narzędzia, a nie była to raczej wina klientów, którzy otwierali opakowania. Większość narzędzi, czy akcesoriów, które miałem, prezentuje tak fatalną jakość, że ich cena powinna być przynajmniej o 30-40% niższa. Parkside jest dla ludzi, nie każdy musi kupować markowy sprzęt, ale błagam - nie mieszajmy ludziom w głowach, wmawiając im, że to jest to samo, co Bosch, tylko taniej. Bo nie jest. No chyba, że ktoś traktuje serwis jako mało atrakcyjny dodatek do narzędzia, to już niech lepiej zaopatruje się w narzędzia na ryneczku. I nie mam tu na myśli ryneczku Lidla ;-)
Prowadzę sprzedaż, serwis i wypożyczalnię elektronarzędzi i doskonale wiem jakie znaczenie ma serwis pogwarancyjny. Znam też ceny części zamiennych i ceny nowych narzędzi, a tutaj zielony bosch to totalna porażka. Nie dość, że młotowiertarka potrafi kosztować 600-700 zł, to zrobiona jest z plasteliny i nie nadaje się do tak intensywnej pracy, do jakiej nadają się narzędzia innych producentów w podobnej cenie (np. makita, hitachi). Co z tego, że jest dostępność części zamiennych, jak ceny tych części (oryginalnych) do zielonego są takie, że od 5 lat nie zdarzyło się, aby klient zdecydował się na naprawę zielonego boscha po uprzedniej wycenie kosztów naprawy - jest to po prostu nieopłacalne w stosunku do zakupu nowego egzemplarza, więc albo niech zielony będzie tańszy, albo lepiej wykonany. Dlatego właśnie porównałem go do parksidea, bo obie marki po awarii nadają się tylko do kosza, z tym, że wydając tą samą kwotę (czyli kupujemy 1szt. bosch zielony, i w tej samej cenie 2szt. parkside) to właśnie produkt lidla będzie dłużej służył. Nie jestem żadnym fanem tanich narzędzi - wręcz przeciwnie, uważam, że chytry dwa razy traci. Irytuję się tylko jak słyszę teksty o wspaniałości boscha w zielonej obudowie, bo każda dobra opinia o tej linii boscha jest wynikiem tylko i wyłącznie marketingu marki bosch. Innym, nawet gorszym przykładem jest Metabo - marka bardzo popularna w kontekście szlifierek kątowych i rzekomo profesjonalna. Co drugi sprzedany egzemplarz WE14-125 wraca na serwis w ciągu kilku miesięcy. W szlifierce 230mm wirnik kosztuje 430zł, a całe nowe narzędzie ok. 800zł. Ręce opadają.
Kupiłem kiedyś lutownicę tej firmy, transformatorową, ku mojemu zdziwieniu cyna "ucieka" z grota, nie trzyma się go, grot jest czyściutki jak łza. Dałem do reklamacji w Lidlu, po rozpatrzeniu reklamacji dostałem "naprawiony" egzemplarz, który wykazuje identyczne właściwości tzn. odpycha cynę grot, pracować się na tym nie da więc dalej lutuję grzałkową lutownicą którą nabyłem kilkanaście lat temu od turystów z byłego ZSRR. A lutownica z Lidla jest w pudle i zajmuje miejsce w szafie.
Wtajemniczony po co porównujesz zielonego Boscha do Parkside ? Bo są zielone ? Mało masz innych marek NAPRAWIALNYCH w cenie parkside lub odrobinę większej ? A jak kupisz w przeliczeniu 1,25 szt. Parkside i 1szt. Graphite np. to co będzie dłużej służyć ? Albo czerwonego EInhella ? Daj spokój z tym sprzętem ze spożywki...
Dyskusja i cały temat jest akurat o parkside, a nie o grafitach i einhelach, kolego.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.