PARKSIDE

Do ostatniej strony »
G
mały 2011-02-04 14:28

Re: PRAKSIDE

a poprzednik to może ma krzywe wiertła , nie wierzę żeby wszystkie sprzęty miały krzywe wrzeciona [ bo by nie działały ] . ,,

G
mały 2011-02-04 14:30

do tematu . wkrętarka 10,8v , mimo jednego accu ,jest suuper.

G
mały 2011-02-04 17:49

teraz się troszkę rozpiszę . w pracy ( stolarz meblowy ) używamy sprzętu makity - mamy sentyment do tej firmy akurat . mamy również wkrętarkę mactec ( polecam amatorom) . niedawno trafiła mi w ręce wkrętarka parkside pabs 10.8 a1.

miałem okazje ją przetestować . a oto wyniki moich obserwacji :
plusy :
-dobrze leży w ręku,
-jest bardzo silna,
-wkręciłem i wykręciłem (płyta meblowa) 137 wkrętów 5x40 na jednym ładowaniu :)) super wynik..
-oświetlenie
-kontrolka accu
minusy
- znalazłem jeden minus mały luz na wrzecionie ale ten luz i tak jest mniejszy niż w zielonym boschu .

ogólnie , wkrętarka do zastosowań domowych godna polecenia .

nie słuchajcie " fachowców" którzy do domu polecają sprzęt profi - że niby co od czasu do czasu pochwalić się sąsiadowi co to ja mam niech pęknie z zazdości :))

teraz opiszę wam różnicę pracy w domu a w warsztacie meblarskim.

ja w ciągu dnia wkręcam tyle wkrętów co amator w ciągu roku , a do tego nie potrzeba drogiego sprzętu profi .

a wynik tej wkrętarki , wkręcone i wykręcone 137 wkrętów 5x40 na jednym ładowaniu jest naprawdę bardzo dobry .

przypuszczam że niektórym wystarczą dwa ładowania w roku :))

G
Mariuszek 2011-02-04 20:42

Wkrętarka Parkside pabs 10.8 a1. naprawde daje rade ja bym się pokusił nawet o stwierdzenie ze jest to w pełni profesjonalny sprzęt ma swoje zalety jak i wady zresztą tak jak makita czy inne dobre marki jutro ładuje max aku w makicie 10,8 lion i w parkside 10,8 lion i będe testował ile wkęce wkrętów do drzewa czarnych a żeby było ciężko dam wkręty 7 Wynik jutro podam:) jaka wkrętarka wygrała ......... a raczej aku......

G
darmando 2011-02-06 19:37

A ja mam większość narzędzi z tej firmy i jestem bardzo zadowolony.

G
tocz 2011-02-13 15:27

w sumie mam szlifierkę taśmową, mimośrodową,małą wkrętarkę 3,6 v i narzędzie wielofunkcyjne typu delta. do domowych prac mi zupełnie wystarcza, a nie powiem że podczas remontu domu który robię te narzędzia w przysłowiowy tyłek nie dostają. ciężko pracują szlifierki i nawet nie jękną ku mojemu zaskoczeniu. wkrętarkę mam również skil-a 12 v. i tu ciekawostka:półroczna wkrętarka zużywa 2 akumulatory w czasie takim jak moja 15 letnia chińska agojama 7,2 volta jeden. aku ma 15 lat i działa bez problemu. pozdrawiam użytkowników "chińskich" i profi sprzętów.

G
Brigs 2011-02-14 00:48

Zakupiłem w lidlu wkrętarkę 10, 8 v i mam pytanie może ktoś wie gdzie kupić drugi aku bo ten jeden w walizce to trochę mało

G
hilti 2011-02-14 21:54

trzeba zkupić drugą.będziesz miał 2 aku.a wkrętarke w zapasie jak ci pierwsza padnie , a tak serio ja tez mam ten mały problem ale mysle ze w serwisie mozna dokupic choć wątpie ze bedzie tani bo akurat te aku są drogie pewnie aku 100złminimum a wkrętarka 50 zł.i tak w walizce buce niemieckie nie zrobili miejsce na jeden zapas (szkaoda).ale itak jestem zadowolony z niej a juz ją niezle żeżbie,daje rade, a jak padnie to moze za rok lub w2 wypuszczą coś nowego z 2 aku.

G
bakster 2011-02-14 23:47

A ja pracuję makitą i metabo które kosztuje mnie jakieś 300 PLN z porzadną gwarancją i dobrej jakości.
Jak trzeba to kupuję nowy akumulator w serwisie lub necie.
I nie próbuję przekonać wszystkich na siłę, że w spożywczaku sprzedają dobre narzędzia. Bo, że w lidlu mają dobre antipasti to wiem. No i nie jęczę na forum, że niby fajne i tanie, ale jeden aku.

G
ja pirdole co za ludzie 2011-02-15 10:32

Masz makite i metabo to bardzo fajnie.
Ale tu jest temat o parkside jak byś przypadkiem nie rzauważył.

W temacie o fiacie też będziesz pisał że ma bmw?

G
bakster 2011-02-15 21:10

Ale tu jest temat o parkside

nie tylko

G
hilti 2011-02-15 21:37

bakster nie czai bazy,nie jest sztuką kupic hilti czy de walt czy makita i oczywiscie aku oni mają w bród i je do kupisz i nie jeczysz ,chocziarz wątpie, jak podadzą ci cene ,bo jak byś był tak nadziany to byś nie pracował fizycznie ,a może chodzisz w dzinsach ARMANI Lub WRANLER a moze z bazaru przeciez to bez ruznicy a jak chodzisz ponizej armani i nie jezdzisz porsche to znaczy czy jesteś frajerem a jak ci sie zjebie aku w twoim maluchu to nie jęcz tylko biegnij do salonu po porsche na pewno wytrzyma 200 lat ..nie sztuką jest coś kupić ale kupić dobre a nie przepłacić to ruznica.ja mam bardzo dobry sprzęt hilti festool itp ale mam tez parkside i nie narzekam .opisujemy tu sprzet PARKSIDE ,jakie ma zalety i wady a ty weż kase i leć do salonu hilti od razu bo przecirz nie kupujesz w lidlu.

G
bakster 2011-02-16 12:41

czy dzinsy WRANLER też można kupić w lidlu bo nie znam tej marki?
W lidlu nie kupuje narzedzi, to fakt, bo to sklep SPOŻYWCZY.
byloby mi wstyd przed klientem pokazac sie z wkrętarką ze spozywczaka, bo klient stracilby do mnie szacunek. Ale pewnie nie wiesz co to znaczy klasa w uslugach wiec nie kontunuuje watku. Jest szansa, ze od 2012 w lidlu beda sprzedawane samochody i pralki. Moze zrob sobie jakis zapas?

jak ktos pracuje na dzialalnosci to koszt nowych narzedzi szybko sie amortyzuje wiec nikt nie mdleje na widok cen oryginalnych akku. Widze, ze dla ciebie to raczej czarna magia. Nie raz moi ludzie poprawiali roboty po takich paprokach jak ty co potrafili otwor w blacie wycinac brzeszczotem. a potem klient wyrabia sobie zdanie na temat fachowcow na podstawie takich jak ty.
A na roboty jezdzisz tramwajem, autobusem, czy samochodem? Samochod tez nie potrzebny, autobus bardziej pakowny, a sieciowka kosztuje grosze w porownaniu do benzyny.

G
aku 2011-02-16 15:15

Parkside to marka przeznaczona dla amatorów, do prac domowych. Jest rzeczą naturalną, że jak ktoś codziennie, zawodowo używa narzędzi to inwestuje w sprzęt z wyższej półki. Sam używam narzędzi Parkside w domu i uważam ze są bardzo dobrej jakości. I nie przeszkadza mi, że są sprzedawane w spożywczaku. Są nie gorszej jakości jak zielony Bosch, a znacznie tansze.

G
ja pierdole 2011-02-16 16:42

bakster nadal twierdze że nie masz pojęcia o czym piszesz.

Parkside jak aku napisał jest do domu coś na jakiś czas zrobić.
I w takich pracach na pewno się sprawdzi.
A ty od razu wjeżdżasz tu ludkami z twojej firmy jak to tylko metabo czy tam makitą 24/7 tyrasz.

1 ... 11 12 13 ... 62