Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Macie do polecenia jakieś zbiorniki na wodę? będę zbierała deszczówkę z dachu 2x4, powinna schodzić na bieżąco, więc nie musi być jakiś duży. miejsce...
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam Od jakiegoś czasu rozpocząłem sprzedaż narzędzi oraz akcesorii do domu i ogrodu Na sklepie https://narzedzia.pl/ możecie znaleźć spory wybór...
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
Lepiej dopłać i kup husqvarne 359. Ja ją mam od rok i musze przyznać, że to świetna maszyna, która nadaje się do wszystkiego. Ma potężną moc, mało pali, jest świetnie wykonana i bardzo ergonomiczna. Cięcie nią to po prostu przyjemność. Wcześniej miałem Husqvarne 40 która miała ok 2,8 KM. Służyła mi ok 13 lat. Niestety w ogóle o nią nie dbałem i w efekcie zatarłem silnik (często mi się zdażało wlać paliwo bez oleju), Niemniej musze przyznać, ze 359 jest o niebo lepsza jest po prostu świetna. tutaj możesz o niej poczytać: http://www.pilarz.net.pl/viewtopic.php?f=12&t=84
Sorki za byka powinno być zdarzyło
KOLEDZY JA PRACUJE JUZ JAKO PILARZ 15 LAT I PRZEZ TE LATA DOSZLEM DO WNIOSKU ZE NAJLEPSZ JEST HUSGVARNA SAM MAM DWIE PILY TEJ MARKI JEDNA TNE ZAWODOWO JUZ 9 LAT NIEDAWNO ZAKUPILEM SLAPSZY MODEL 357XP 4.4 KM BARDO POLECAM A DO PRAC PRZY DOMOWYCH WYSTARCZY 340
witajcie:) Powiem tak Stihl i Husqwarna to najlepsze 2 marki na swiecie :) Sam posiadam Sthila i Husqwarne Sthil ma 12 lat ta piła ma ducha niegdy nie była naprawiana a cieła drzewa sporych rozmiarów :) Husqwarne mam 5 lat i nie narzekam:) Jedyne co mi sie bardziej podoba to to ze jest zgrabniejsza:) Sthil ma piekny głos Husqwarna smiesznie mruczy:) I prosze juz nie pisac która firma jest lepsza obydwie są nie do wyje...bania jak ktoś trafił na trefny modle mówi sie trudno sam kiedyś zakupiłem ciagniik renomowanej firmy i co ledwo po zakupie siadła pompa i to była jedyna awaria nie zniechęciłem sie do tej firmy bo trafiłem na trefny model pozniejsza eskploatacja utwierdział mnie ze jest bardzo dobry:) Pozdrawiam fan wycinki:)
Witam wszystkich. Husqvarna ma serwis który jest potrzebny. Stihl na "serwis" który na pewno będzie potrzebny. W Husqvarnie trzeba robić przeglądy drobne regulacje itd. W Stihl-u niestety ale trzeba czesto naprawiać, no i ten serwis, to jakaś porażka. W Stihl-u, każdy może być serwisantem, dosłownie. wystarczy przejść proste szkolenie dealerskie. Dostajesz jakiś oczywiście nie dokładny, nie aktualny program z katalogiem części i jesteś super wykwalifikowanym serwisantem firmy stihl. Ja osobiście posiadam profesjonalne dwie pilarki firmy stihl i jedną husqvarne. Mam powarzny problem z ich serwisowaniem a w mojej miejscowości są trzy "niby" serwisy Stihl-a, oczywiscie szkoda nawet tam zaglądać i jeden Husqvarny w którym muszę się ratować, ale przynajmniej znają sie na rzeczy i umieją sprzent dobrze naprawić.
Pracowałem w Szwecji obydwoma modelami . Co prawda większymi ale też mniejsze się zdarzały.Powiem tak jest różnica w wyważeniu , przy okrzesywaniu Stihl jest bardziej poręczny, natomiast co do innych parametrów sądzę że obie firmy są porównywalne.
Osobiście jestem za stihlem mój tata posiada piłe owego producenta i ma juz ja 15 lat jest z niej naprawde zadowolony poniewaz jest to firma produkujaca naprawde niezawodne sprzety nie mial z nia zadnego problemu poza standarowym serwisowaniem pozdrawiam
Panowie jeśli mamy doradzić komuś zakup pilarki to bierzmy pod uwagę współczesne realia. Jak ktoś już wcześniej napisał porównywanie pilarek 10, 12, 15-sto letnich to nieporozumienie. Wtedy maszyny były produkowane naprawdę solidnie dlatego działają do tej pory! Dzisiaj niestety jest to produkcja masowa najczęściej w Chinach (choć nie każdy model) i jakość tych sprzętów spadła drastycznie. Kolega który ma tartak oraz świadczy usługi leśne, powiedział mi że jeśli HQV to najlepiej modele XP, jeżeli STIHL to modele od 260 w górę. Natomiast sam zakupił jakieś 3lata temu Shindaiwę i jak twierdzi jest zaskoczony (pozytywnie) ich jakością poza tym to 100% Japończyk. Teraz już ma 3 takowe oraz 1 Echo, i nie widzi innych.
ten post (Przemka)wygląda na sponsorowany (bez obrazy) Stihl ma wszystko super ale na papierze nawet jeśli dobrze działa to pytanie brzmi jak długo podobno kiedyś urządzenia tej marki były dobre jak jest obecnie to mogę napisać już nie "podono" ale na pewno MARNA JAOŚĆ MATERIAŁOWA i WYKONANIA TRWAŁOŚć może lepsza od chńskich ale nie warta takiej ceny zdecydowanie NIE POLECAM Janek Bo co? bo gość zachwala swój sprzęt to sponsorowany?! Ładny baran z ciebie! Czyli wszyscy sąsponsorowani
mam stihla ms250 i nie narzekam , 2 lata moze to niedlugo ale tne calkiem sporo, las i przy domu, pila mocna i lekka.Wedlug mnie pily amatorskie sa porownywalne aprofi chyba jednak husqwarny
stihl jest najlepszy on jak wchodził na rynek to z nowymi generaciami silnika a husqvarna dopiero próbowała sa lepsze pialrki mocnijsze i super servis i są trwałe nawet w najgorszych warunkach
To co wiem to wlasnie hsq wchodzi z nowymi technologiami ....... Nie stihl ..... Posiadam ms250 i h55 Obie są ok ale jak dla mnie zwyciezca jest HUSQVARNA .
Na x-torq Stihl do teraz nie ma odpowiedzi. "Mixy" są odpowiedzią na "e-tech". Taka prawda, że w nowinkach to Stihl jest ok. 10 lat do tyłu. Nie krytykuję Stihla. Są to maszyny wysokiej jakości i na pewno warte zakupu. Ale jeśli chodzi o technologię, to niestety są do tyłu. W zasadzie jest Husqvarna jako pionier a potem jakieś 10 lat z tyłu pozostałe porządne marki - Stihl, Shindaiwa, Dolmar.
tak jak mówi przedmówca!. Mam obie pilarki Stihl jest niestety do Tyłu :( moja husqvarna (stara 20 letnia) ma oczyszczanie filtra, stihl 11 letni tego nie ma. Ponadto jeden pierścień na razie jeszcze nie zawiódł, w Stihlu popękały pierścienie i to jeszcze w okresie gwarancyjnym :(( ale naprawili to w tydzień, za co plus!. Stihl spadnie z wszystkiego na czym położymy, konkurent siedzi grzecznie tam gdzie my chcemy, nie przenosi też dużych wibracji na swojego operatora. Husqvarna zawsze paliła od strzału! konkurenta mimo wprawy niechcący zdarzyło się zalać i trzeba było czekać.. . Drobnostki zawsze można opisywać w nieskończoność. W Husqvarnie bęben sprzęgła mógł by być zakładany tak samo jak w Stihl'u- Duży plus za to rozwiązanie!. Tyle z tych bardzo widocznych odczuć. Stihl to nr 1 ale w Polsce, Hsq to na Świecie!!!.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.