Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
CAS 12P. Bateria 12 do tego to straszny chłam. Pierwsza działała jakieś 3 mieś. Druga po reklamacji jakieś pół roku (używana sporadycznie). teraz leży...
Witam. Nawet najtańsza markowa pilarka będzie dobra. Ważne, żeby był dostęp do serwisu i części zamiennych. Kurs obsługi pilarki też jest potrzebny,...
PKS Brzeg – usługi mechaniczne to pewność, że Twój samochód zostanie naprawiony przez fachowców. Ich zaangażowanie i profesjonalizm są na najwyższym...
Człowieku, ta wypowiedź prywatnej osoby figuruje w przeglądarce jako opinia nt. Yato! To nic, że pod innym pytaniem użytkownika są nasadowe Yato polecane...
Witam, mam problem z wyborem młotowiertarki. Czytałem forum i każdy chwali swój sprzęt ale bardzo mało jest użytkowników Hitachi. Zastanawiam się nad zakupem Hitachi DH24PC3, Makity 2450 lub Metabo UHE28 Multi. Hitachi ma najsilniejszy udar i najszybciej wierci, Metabo najmocniejsze a Makita taka pośrodku. Sprzęt chcę kupić do użytku domowego, ale intensywnego bo będę remontował dom więc wiercenia trochę będzie. Podsumowując - przede wszystkim wiercenie otworów do 15 mm w betonie i cegle - czy potrzeba moc Metabo czy ważniejsza szybkość Hitachi. A może popularność Makity powinna przeważyć? Pozdrawiam Tomek
Osobiście skłaniałbym się do MAKITY, najbardziej dostępny serwis dobra jakość i niezła cena. W porównaniach z Hitachi czy Metabo nie jest dużo wolniejsza . W pracach remontowych w domu w ogóle niezauważalna różnica. pozdrawiam Domek73
Hitachi dobre maszyny szczegonie te DH 24 Pb\Pc 3 , Metabo tez dobra firma tylko zaduzo maja bajerow , a Makita jest posrodku nic specjalnego ,ale tez nie bubel .
Podbijam swój wątek, który rozpocząłem przed rokiem. Wtedy kupiłem Makite 2450 i używam ją do dziś (bardzo fajnie wierci w betonie, a tylko do tego ją używam). Teraz mój brat chce kupić młotowiertarkę i kusi go Bosch 2-26 DFR w zestawie z wykrywaczem metali. Ja go namawiam na Makitę, ale nie chcę być "złym bratem" i blokować mu drogi do szczęścia :) Czy ten 2-26 DFR jest co najmniej tak samo dobry jak Makita 2450 (pomijam fakt, że Bosch ma wymienny uchwyt wiertarski, bo pewno użuje go kilka razy w życiu)?
GBH 2-26 DFR to następca (zupełnie nowy model) młotka GBH 2-24 DFR. Jest mocniejszy i ma masywniejsze futro sds (co by się tak nie zajeżdzały na kuciu). Porównanie go do HR 2450 jest raczej już nie na miejscu, bo pod względem parametrów i osiągów te dwa narzędzia dzieli przepaść. Nie wspominając o praktyczności posiadania narzędzia z wymiennymi uchwytami na osprzęt. pozdro
Marcin - dzięki za info. Z parametrów też widziałem, że Bosch lepszy, ale parametry to jedno, a eksploatacja daje całą prawdę o maszynie. Bo jeśli patrzeć na dane techniczne, to najlepiej kupić Hitachi DH24PC3 albo nowego DEWALTa z udarem 3,4J a jak ognia unikać Metabo UHE 28 Multi, bo ma najmniejszą siłę udaru, chociaż broni się mocą, 2 biegami i średnicą wiercenia w betonie.
Ja boscha omijam z daleka. narzędzie przereklamowane i przy porównaniach z niby słabszą makitą HR2450 w zasadzie nie ma różnicy. Ta sama prędkość wiercenia , energia uderzenia wydaje się taka sama (a ma być większa. A wymienny uchwyt , .. można zastąpić adaptorem sds/1/2" + uchwyt wiertarski. Obstaję przy Makicie. Przy ewentualnej usterce wychodzi zdecydowanie taniej. Dobre opinie słyszę ostatnio o Kresie (model 1050). pzdr
aTomku - jeśli mogę coś zasugerować, trzymaj się od tego Hitachi z daleka, może i mocny na papierze, ale pod względem ilości zgłaszanych reklamacji bije u nas wszystkie rekordy popularności ;) A jesli chodzi o to metabo, braki w "papierowych parametrach" nadrabia solidnościa konstrukcji, której ze świecą szukac wśród młotków klasy 2 kg Hitachi... domek73 - jeśli "prawie" nie robi Ci w zasadzie żadnej różnicy, to oczywiście Twoja sprawa ;) Mi się "widzi" że różnica w efektywności pojedynczego udaru (makita 2,4J vs. bosch 3J) jest sama w sobie wystarczającym wymiernikiem efektywności i szybkości wiercenia w betonie (po to wymyslono młotki sds+). I jeśli uważasz że samozaciskowe futro z autolockiem z powodzeniem możena w przypadku wierceń w drewnie i metalu) zastąpić adapterem - nie widzę sensu w dalszej polemice ;) pozdro
a ja znowu zaproponuje DeWALT-a model D25113K. 800V, 3,4j, 0-4300udarów/min, 0-1150obr/min. ewentualnie jak trafisz w sklepie starszy model D25103 680V, 3J:) co do adapteru. nie jest przeznaczony do precyzyjnych wiercen, tylko do duzych otworów, czyli otwornice. pozdro
albo ewentualnie pod jakieś mieszadełko do farby, ale nie za duże co by wirnika nie uwędzić ;)
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.