Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Hej ekipo! Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach?...
Cześć szukam w miarę taniego kompresora do sporadycznego użytkowania w garażu mianowicie głownie będę używał go do Pompowania kół Samochód/Rower i...
Witam Od jakiegoś czasu rozpocząłem sprzedaż narzędzi oraz akcesorii do domu i ogrodu Na sklepie https://narzedzia.pl/ możecie znaleźć spory wybór...
Może ktoś mi wyjaśni pewną tajemnicę. Kupiłem "mini pilarkę tarczową" w Action Chciałem zamontować tarczę. Czytam dokładnie instrukcję w...
CAS 12P. Bateria 12 do tego to straszny chłam. Pierwsza działała jakieś 3 mieś. Druga po reklamacji jakieś pół roku (używana sporadycznie). teraz leży...
mam kosę solo uszkodzoną model 645, a konkretnie ułożyskowanie wału korbowego tulejka z tworzywa . reszta jest ok. piła pracowała krótko. chętnie sprzedam na części .
Witam. Już 5 lat posiadam pilarke spalinową Solo 639 i nigdy nie bylo z nia wiekszych problemów, serdecznie polecam marke Solo.
odpuść sobie solo , to bubel za wysoką cenę, sam się nabrałem na niemieckie wykonanie
Witam! Chciałbym się dowiedzieć ile kosztuje piła spalinowa z przeznaczeniem do cięcia w miarę konkretnych drzewek :) Co roku jeździmy do własnego lasy na wycinkę kilku drzewek.W końcu postanowiłem nie wynajmować ,,drwala'' tylko sam się tym zająć. Proszę już o konkretne linki. Na piłę mogę przeznaczyć do 500 zł.
za 500zł to kupisz uzywaną plarke dolmar makita husqvarna stihl
kupiłem makite 4610, jak na razie śmiga aż miło. poprzednią homelite zajechałem w kilka dni, zatarłem sinik, choć lałem dobre paliwo i olej, to złom,nikomu nie polecam, do tego miała bardzo małą moc, dopiero teraz to czuję gdy mam makite. Niestety m. jest plastikowa co trochę odstrasza, czekam aż coś się ułamie, dla projektantów pała, wygląd zabawki. Zapala dobrze, czasem potrafi zgasnąć, ale to kwestia podkręcenia obrotów, właśnie sie dociera. cena chyba ok, za 650 zł,choć bardzo chciałem kupić stihla ms 180 dużo dobrego o niej czytałem. A jak ktoś koło domu robi to polecam elektryka, zero problemu, pożyczałem ostatnio od kumpla, to narzędzie bezopsługowe, zalewać olejem i ciąć, brzoza 40 cm bez problemu. pozdrawiam! m.
Po przeczytaniu wielu stron internetowych,reklam,forum, kupiłem do celów przydomowych piłę Oleo-mac 350 i po przecięciu kilku m3 jestem zadowolony.Ma wystarczającą moc do średnicy pnia ok.40cm,powyżej trzeba uważać żeby nie przeciążyć.Jak ostry łańcuch piłowanie to przyjemność.Za cenę 699zł warto.
Oleo-mac 350 vs Makita 4610 vs ?? W tej kategorii cenowej mamy jeszcze coś sensownego do wyboru?
na pewno w zestawieniu z tym oleo-mac'em makita wypada dużo gorzej, szukam czegoś konkurencyjnego dla tych pilarek. Czekam na Wasze opinie:)
WITAM WAS WSZYSTKICH LUDZIE NIE KUPUJCIE SZAJSU O NAZWIE STHIL BO JAKOŚĆ MA KAZDA CHIŃSKA PILARKA TAKO SAMO LECZ MA PRZEWAGE BO JEST TAŃSZ. PRACOWAŁEM W CIEZKICH WARUNKACH W LESIE NA POCZĄTEK POTRZEBOWAŁEM 3 PIŁ NO I WŁAŚNIE WPIERDO............EM SIE W SZTILA PO 3 MIESIĄCACH MUSIAŁEM TO NA ZŁOM ODDAC CZYLI 70 TYŚ POSZŁO W DUPE PSU... NA SZCZEŚCIE KUPIŁEM 2 HUSQVARNY TNE JUSZ 3 LATA I DOKŁADAM OLEJ ŁĄŃCUCHY I PROWADNICE TNE OKOŁO 4O METROW DZIENNIE 1 PILARKA POZDRAWIAM HUSQVARNA I PUNTO
Jakie to były pilarki że za 3 dałeś 70 tys jak największy model kosztuje niecałe 6 tys. A jak padły po 3 miesiącach to albo wziąłeś najtańsze jakie były i poszedłeś z nimi w las albo po prostu nie umiałeś ich obsługiwać.
jesteś pierdolnięty człowieku
Witam wszystkich już 6 lat tłukę solo 635 w lesie i domu .Kupiłem ją ze względu na cenę i pomimo złych opinii o niej ,uważam że u mnie całkiem dobrze się sprawuję ,morzę trafiła mi się dobra sztuka ,miałem tylko sporadyczne problemy z zapalenie , wymieniłem już pierwszą prowadnicę i kilka łańcuchów .Przy pilarce widać już wyraźne osłabienie mocy ,często też odskakuje hamulec bezpieczeństwa wcześniej miałem tajge 214. Była bardzo mocna ,ale ciężka ,potrzebne części zamienne
Witam mam Model DCS - 4610 awarie to rzadkość ale się zdarzają (raz urwał się naciąg linki z całym mechanizmem od odpalana (sprężyna) poszedłem do kolegi i mi pospawał plastik - trochę pochodziła (kilka odpaleń) i znów się urwała ta sama cześć tak wiec odkręciłem boczek przewierciłem " na wylot "tulejkę trzymająca to ustrojstwo do odpalania (napinacz) i skręciłem długa śruba z podkładka (duża podkładka ze strony naklejki " Makita " i od tamtej pory działa bez problemu .Modele fabrycznie wyregulowane palą na dotyk podobno po jakimś czasie źle odpalała tak wiec poszedłem do znajomego kolegi który naprawia piły powiedział mi bym pokręcił dolna śrubka która znajduje się na Dużym napisie MAKITA z boku i tak pokręciłem i jestem z niej bardzo zadowolony ponieważ kupno boczka do tego modelu to koszt 120 zl a można naprawić za przysłowiowa złotówkę ;) polecam DCS4610. Nawet duzo nie pali.
Piszą tu ludzie,że Solo niedobre. Bzdury. Mam taką piłę 18 lat od nowości. Wprawdzie nie tnę dużo, jakieś 10 -15 m3 drewna rocznie na własne potrzeby z własnego lasu i sadu. Wymieniane tylko dwa razy koło które ciągnie łańcuch (normalne zużycie) i dwa razy zestaw membran gaźnika, dwie czy trzy sprężyny - amortyzatory. Po tylu latach używania husqvarna już dawno jest nieszczelna, tj. nie da się piłować bo gaśnie, zwłaszcza piły produkowane w ostatnich latach. Solo produkowane w całości zdaje się w Sindelfingen, gaźniki japońskie walbro. Moim zdaniem jeśli Husqvarna czy Stihl to Volkswagen to Solo - Lexus. Wada - drogie części, jak silnik zatrzesz, nie opłaca się naprawiać. Ale przy normalnej eksploatacji nie do zajechania. Podobnie mam opryskiwacz tej firmy chyba ze 20 lat plecakowy. Żebym go nie pożyczał, to byłby bezawaryjny. Ale nadal jest super. Nawet mniejsze solo są na sprężynach a nie na gumach i mają po 2 pierścienie na tłoku. Tak jak wyższe modele innych firm. Moim zdaniem dobry sprzęt, choć serwis na pewno trudniejszy niż Stihl i husky.
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.