Nasza strona do poprawnego działania wymaga włączonej obsługi JavaScript. Bez włączonego JavaScriptu nie można korzystać w pełni możliwości sklepu.
Nie naciągaj na olej firmowy. Znam lepszej jakości olej do H i tańszy - ważne aby parametry były a nie dochód H tylko sie liczył
To są narzędzia jednorazowe po gwarancji można wyrzucić na śmietnik
To jest nauczka, by nie kupować badziewia. Tez mam taki kłopot to są narzędzia jednorazowe Pisałem do Niemiec odpisali mi bym kontaktował sie z OBI a OBI...
Firma solidna i prządna. Ze sprzętu, zadowolony i serwis w porządku a myślałem że się wpakowałem w jakieś badziewie.
Zgadzam sie, pracuje zawodowo koszac boboczy drog oraz rowy ze skarpami od czerwca do sierpnia po 12 godzin lacznie z sobotami uzywamy tylko wykaszarek Husqvarna...
Praktycznie i sukcesywnie dokupuję w miarę możliwości maszynki tej firmy . Pracuję nimi b.często i nie widzę powodu do narzekania.Wiadomo ,że jest to niższa półka, ale za te pieniążki moim zdaniem OK. Ostatnio na wyprzedaży w Lidl-u kupiłem wiertarkę z udarem,2 biegi za 49 zł .Zasuwa jak ta lala .Moim zdaniem super sprzęcik dla domu i majsterkowiczów.
I to jest przykład totalnego zboczenia z tematu... Rozmowa na temat firmy parkside poszła w ch*j ;D
smierdzi to reklamą !
dopuki jasne. Jak tak samo myślisz jak piszesz to super
Tak a propo marketowych narzędzi kupiłem pare lat temu pegasusa 500W wiertarkę, budowałem dom i potrzebowałem na szybko coś przewiercić katowałem przez całą budowę , mieszałem gips ,zaprawy klejowe, wierciłem nie raz aż śmierdziało uzwojenie i działa nadal jestem w szoku ale jest nie do zajechania , masę robót nią wykonałem jak się w końcu zepsuje to będzie stała w regale za szkłem na pamiątkę , 26 zł kosztowała. Pozdrawiam.
O jakości narzędzi PARKSIDE niech świadczy fakt ,że o 8 05 po otwarciu lidla nie było żadnego narzędzia nawet wiertła poszły. Dlatego też zatrudniłem zawodowych kolejkowiczów pamiętających komunę i kolejki po srajtaśmę i którzy o 7 30 byli pod sklepem i po wejściu kupili 4 komplet szlifierki i pilarki ze sklepu. Mądrość tzw.ludowa coś chyba znaczy. Pozdrawiam majsterkowiczów
Posiadam wkrętakre Parside i pisze na niej ze to Einhell Wiec chyba firma Einhell ma cos z tym wspulnego pozdro. A tak przy okazji to sprzęt do domowego użytku wystarczający.I dość tani.
Co do elektronarzędzi mam wieloletnie doświadczenie w swojej firmie na początku jej działania kupowałem tanie narzędzia z marketów, nawet miesiąca nie wytrzymywały a jeżeli chodzi o gwarancje to w moim przypadku nie miałem czasu czekać na reklamacje bo sprzęt był non stop potrzebny mam ich całą skrzynie i wszystko to złom a są tam prawie wszystkie firmy tych podróbek. Od kiedy zaczołem kupować sprzęt firmowy nie miałem do tej pory żadnych problemów a najstarsze narzędzia mają 6lat i pracują w ekstremalnych warunkach.Ok jeżeli chodzi o narzedzia do domowego użytku raz na jakiś czas bez przeciążania to idealne rozwiązanie z marketów bo tanie a robote też zrobi.Ale do pracy zawodowej to tylko firmowe i to nie z marketów typu Praktiker czy Castorama tylko kupywane w sklepach firmowych bo to też jest różnica, np. BOSCH idący na market jest produkowany na innej taśmie niż te na sklepy firmowe ale to też nie reguła firmy z wieloletnim doświadczeniem będą wiedziały o co chodzi.Ta sama wiertarka bosch kupiona w markecie a w sklepie firmowym bosch i to jet różnica w wykonaniu. POzdrawiam
Witam Czy ktoś używał pilarki tarczowej Parkside PHKS66 która była w tym tygodniu w LIDLu? Prosiłbym o opinię. Zauważyłem że praktycznie wszystkie elektronarzędzia Parkside są strasznie głośne. Mam szlifierkę kątową i bez ochronników słuchu nie da się wytrzymać (ktoś już o tym pisał na forum)
Ja mam model tylko ten "większy" co ma przedni uchwyt oddzielnie. Co do wykonania byłem sceptyczny ale jak ustawisz na skali 4cm to tnie 4cm w głąb, jak na zderzaku 4 to jest 4 a nie 4 i trochę czyli dobrze wszystko spasowane. To samo z "mieczem" za tarczą idzie środkiem a nie z boku czy jakieś inne cuda. Części metalowe są dobrze połączone, tak po rusku "bolszo" wyglądają. No i piła jest przez to ciężka ale może to - a może +. Plastiki za to są deko tandetne ale dają rade, puki co. No i przekładnia lubi hałasować, pewnie 1 co padnie to właśnie ona no ale za 120zł to czego chcieć więcej. Jętka 4cm na 14 na pół aż się miło cieło, wyrzynarką to bym się namordował sam i ją zajechał. A tym gówienkiem wyszło jak heblowane i to moment. Mocy ma na tyle i daje rade nawet z dużym kawałem dechy. Jak za 120zł dobry zakup, te nowe to jak by "light" tej co mam bo mocowania na ręce są razem przy silniku, i ta cała metalowa obudowa jest deko "nowocześniejsza" ale reszta chyba praktycznie taka sama, jak za takie pieniądze to chyba nic lepszego się nie kupi. Kupiłem tylko dodatkowe 2tarcze w tym komplecie, bo po co mi 2 piła.
Każda szlifierka jest głośna. Używam wielu narzędzi Parkside i nie zauważyłem by w istotny sposób odbiegały od innych pod względem decybeli. Posiadam pilarkę tarczową Parkside PHKS66 i znakomicie się spisuje. Jest bardzo podobna do niebieskiego Boscha GKS 55 CE .Oba modele mają bliźniaczo podobną regulację obrotów. Zapewne pilarka Parkside i Bosch wyszły z tej samej fabryki. Z tym że ten ostatni jest 5 razy droższy. Pilarka Parkside z trzyletnią gwarancją kosztuje179zł. Za najtańszą musimy zapłacić powyżej 100 zł. A porównanie jakości pilarki Parkside i najtańszych marek to przepaść.
używam tego sprzętu od ośmiu lat równocześnie pracowałem na boszu ale wysiad parksid pracuje i oby tak dalej
przeczytałem wszystkie posty i zauwżylem ze są pseldo fachowcy co polecaja tylko profesjonalne sprzety dla każdego i do kazdej roboty a zarazem zeby obchodzic sie z nim jak z jakiem bo drogi i zeby sie nie zepsul hehehe Panowie na budowie sprzet ma pracowac bo od tego jest a nie lezec i zeby go podziwiac jeki to fajny sprzet. Z doswiadczenia moge powiedziec ze wszystkie sprzety sie psuja np mlotowiertarka bosch prof wytrzymala pol dnia ale u nas sprzet chodzi caly dzien wierci sie w zelbecie i tak prawie co dziennie. Ale prawda jest taka ze markowe znacznie rzadziej sie psuja ale. Natomiast jest z 5 szt mlotowiertarek nie firmowych (marketowych) fakt 2 w sezonie padly(na gwarancji) ale biorac pod uwage intensywnosc pracy tych urzadzen to w warunkach domowych wytrzymaly by pare lat wiec jak sie kupi w miare dobry a malo sie urzywa w domowych warunkach to i bedzie sluzyl. A jak ktos urzywa sprzetu nom stop to profesjonal i juz
Posiadam piłę i odkurzacz przemysłowy parkside - piły używam rzadko, odkurzacz jednak spisuje się rewelacyjnie. Mam boscha, mam też jakąś marketówę - ale żaden nie daje rady tak jak parkside- odkurzałem nim wszystko - filtr zabity aż grubo - a on dalej ciągnie. Polecam za taką kasę - szok.
LIDL MADRY WYBOR Parkside pzoadny sprzet myja sie lepsze marki nawet ja kupilem boscha i krew zalaja amkulator
Korzystamy z plików cookies w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Zgadzając się na wszystkie pliki cookies pozwolisz nam na dopasowanie treści do Twoich potrzeb podczas dokonywania zakupów na podstawie Twoich preferencji. W zakładce „Ustawienia” możesz dobrowolnie zdecydować, na który typ plików cookies chciałbyś zezwolić. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. W dowolnym momencie, możesz dokonać zmiany swojego wyboru klikając opcję „Ustawienia” w Polityce Cookies.
Poniżej możesz sprawdzić, jakie dane zbieramy w ciasteczkach i po co je zbieramy. Nie na wszystkie musisz się zgodzić.
Są niezbędne, by nasza strona działała prawidłowo, dlatego nie możesz z nich zrezygnować. Są wykorzystywane przez podstawowe funkcję strony.
Ciasteczka, które pozwalają na przesyłanie anonimowych danych o zachowaniu użytkowników na stronie. Dzięki temu możemy ulepszać naszą stronę, aby była łatwiejsza w obsłudze.
Ciasteczka, które przechowują informacje o Twoich wybranych ustawieniach i danych dotyczących personalizacji np. rozmiar opony.
Sprawdzamy co przeglądasz i kupujesz na naszej stronie, aby lepiej dopasować do Ciebie reklamy. Dzięki temu możesz zobaczyć te reklamy, które mogą Ci się przydać i być dla Ciebie interesujące.
Możesz zostawić pytanie na czacie, odpowiemy w najbliższym czasie. Nie zapomnij podać swojego adresu email lub telefonu.