szflifierka kątowa

Do ostatniej strony »
G
nordiego 2011-03-01 11:39

szflifierka kątowa

Witam
proszę o pomoc w wyborze szlifierki kątowej co myślicie o 9566CVR makity czy może macie inne propozycje ??

G
eryk7 2011-03-01 15:29

Re: szflifierka kątowa

witam proponuje Dewalt D28130, poręczna i mocna, polecam

G
JK. 2011-03-01 19:57

Proponuje Kress 1400 WSE, mozna go dostac za niecałe 600zł - jesli ma być mocna i mieć regulację prędkości.

G
mietek 2011-03-01 21:14

podpisuje się pod kolegą erykiem, dewalt zrobił naprawdę świetną szlifierkę, pracuje w zakładzie kamieniarskim, ciężkie warunki dla szlifierki przez mocne zakurzenie i nie ma z nią problemu. szef kupił metabo i wysiadła po 2 miesiącach, polecam dewalt

G
JK. 2011-03-01 22:29

No coś podobnego;)) super metabo padło po 2 miesiącach!? Niemożliwe, tak koronny produkt siada?;)) Rozumiem wyrzynarki, rozumiem wiertaki, ale szlifierka kątowa?:))

G
mietek 2011-03-01 23:01

no wyobraź sobie. temat na forum anty jk to o tobie? hehehe i wszystko w tym temacie. jaki koronny produkt? podniecacie się nie zdrowo napisem maide in germany na szlifierce? heheh to jest śmieszne, każda maszyna jest awaryjna a jak dostaje w dupe i to extrematnych warunkach okazuje się czego jest warta. ok to teraz na poważnie dewalt u mnie w pracy sprawdza się świetnie, a nie obchodzi mnie kress bosch czy inna metabo wysiadła i więcej jej nie kupią więc nie rozumiem z czego baranie się cieszysz? !

G
nordiego 2011-03-02 11:51

dziękuje za szybką odp.

a jeszcze mnie nurtuje szlifierka kątowa DeWalt D28136KD-QS tylko występuje pod trzema nazwami D28136KD-QS, D28136KD i D28136 może mi ktoś powiedzieć czym się różnią

z wyrazami szacunku
nordiego

G
mietek 2011-03-02 14:55

od mocy silnika. poszukaj więcej informacji na ten temat w internecie. pozdrawiam

G
JK. 2011-03-03 01:03

Mietek ja się niczym nie podniecam;)) po prostu polewam z pewnych osób, które tak zachwalają szlifierki metabo, bo dla nich wszystko inne jest złe. Tobie sprawdził sie Dewalt ok, komuś Metabo też ok, jeszcze komus innemu Kress cieszy mnie to bardzo;) Tylko że większość tematów schodzi potem na temat: "Ja mam rację bo firma XX jest lepsza od firmy YY.." - to jeszcze pół biedy jak te przechwałki sa popare własnym doświadczeniem(choc czasem kiepskim). Chodzi o To że wiele osób cię przeklnęło i zwyzywało gdybyś zaczął narzekać na metabo a chwalic inną markę. Jak widać nie wszystko jest takie piekne jak niektórzy piszą;]

G
darek 2011-03-03 16:50

a co sądzicie o narzędziach miwuakee?
chciałem uzupełnić warsztat ale czytam na tym forum ze sie strasznie psuje i klopot z serwisem bo malo znane.
Pracuje ktos nimi?

G
JK. 2011-03-04 15:30

Psuje się pewnie tak jak każde dobre narzędzie, rzadko ale czasem się zdarza. Najlepszym również.
Co do serwisu, wydaje mi się opinie takie same jak o innych, metabo oszukuje klientów sloganami których w praktyce nie stosuje, bosch czepia się wszystkiego, z makitą ciężko się w ogóle skontaktować itp...
Owszem negatywne opinie o serwisie zawsze usłyszysz, gdy ktoś rozżalony nagle napisze na forum, że musiał zapłacić. Jednak wielu ludzi kupując narzędzie mysli że gwarancja obejmuje wszystko, to można zajechać je i tak naprawić muszą... otóz NIE, gwarancja każdego producenta wygląda niemal tak samo. Gwarancji polega tylko awaria wynikająca z wady konstrukcyjnej lub materiałowej. Owszem serwis od serwisu też się rózni, moim zdaniem najprzyjaźniejszy klientowi jest serwis Kressa i tani. Serwis Milwaukee jest dość drogi(jak narzedzia) więc zawsze należy pamietać, ze w razie awarii trzeba troche kasy mieć róznież na naprawe.
Co do samej wytrzymałości narzędzi to jak najbardziej polecam, jeśli nie pracujesz w wielkim zapyleniu to milwaukee, Bosch i Fein to najlepszy wybór.

G
Maariusz 2011-03-04 17:44

Jak byś widział w jakim zapyleniu pracują szlifierki kątowe Bosch w zakładach produkcyjnych to miałbyś inne zmienił zdanie o tej frmie. Mają ciężko i mimo tego dają radę.

G
JK. 2011-03-04 19:22

Ale ja nie przecze że pracują w zapyleniu, chodzi mi o głównie wytrzymałość przy obróce stali, bo tu liczy się mocny i trwały silnik. A Pył jest zabójczy dla wszystkiego, ciężko komus odpowiedzialnie proponować coś, co może dość szybko paść przez pył. Sam jesteś w stanie zagwarantować że Bosch wytrzyma każdy pył? bo ja nie.

G
piotras PROTOOL 2011-03-04 20:02

To może ja czysto informacyjnie
http://www.protool.pl/mediandoweb/index.cfm?ID_O_TREE_GROUP=4760

G
nordiego 2011-03-04 20:18

Eh czysto informacyjne pytanie czy używałeś kiedyś tego sprzętu mi tam zależy na informacjach z użytkowania a nie na jakiś reklamach ceny maja wysokie porównaniu do dewalt ale podobne do makity więc proszę tylko o wypowiedzi o sprzęcie co używacie lub kiedyś mieliście w rękach.

1 2 ... 3